Elkötötte a kocsit, majd fának ütközött az ittas sofőr

Jármű önkényes elvételének bűntette és ittas járművezetés vétsége miatt a Tatai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki engedély nélkül és ittasan vezette a gépjárművet, amivel fának ütközött.

A vádirat szerint a járművezetői engedéllyel nem rendelkező elkövető Neszmélyen, egy pincebuliban vett részt, pálinkát ivott. Ugyanitt volt a sértett is, aki autóját a pince melletti füves területen parkolta le, és benne hagyta az indítókulcsot. Az elkövető elhatározta, hogy hazamegy Tatabányára, majd hirtelen támadt ötlete alapján engedély nélkül beült a sértett gépkocsijába.

A férfi ezután ittasan vezette a gépkocsit Tatabánya irányába. A sofőr a 1129. számú úton ittassága miatt a sebességet nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg, elvesztette uralmát a jármű felett, letért a menetirány szerinti bal oldalon az úttestről,  és egy fának ütközött. Az ittas férfi a balesetben nem sérült meg, a gépkocsiban okozott rongálódás miatt a sértettnek eddig 200.000 forint kártérítést fizetett.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatai Járásbíróság az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki és tiltsa el a közúti járművezetéstől.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !