Egy orosházi vállalkozó házából loptak el egy széfet, pechjükre a tulajdonos a telefonján mindent látott

Társtettesként nagyobb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség két férfi ellen, akik egy orosházi vállalkozó házából egy széfet loptak el - olvasható a Békés Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A két hajdúsági férfi ismeretlen személytől kapott tipp alapján a lopást előre kitervelte. 2022. január 28-án, délután, egy német forgalmi rendszámú személygépkocsival egy orosházi vállalkozó családi háza előtt várakoztak. Miután a sértett távozott, egyikük az ingatlan bejárati ajtajának hengerzárját franciakulccsal feltörte. Ekkor a riasztó bekapcsolt, egyidejűleg jelzést küldött a sértett mobiltelefonjára. Ezt követően a férfi a hátsó ablakot betörve bemászott, majd a házból egy bútorszéfet hozott ki, amely közel 2,8 millió forint készpénzt, valamint 2 db autó- és 1 db motor-indítókulcsot tartalmazott. Közben társa az autóban figyelt.

A sértett a lopáskor a kamerán keresztül végig látta a betörőt, értesítette fiát, aki azonnal a házhoz hajtott, de addigra az elkövetők már elhagyták a helyszínt.

A férfiak közel 3 millió forint kárt okoztak a sértettnek, amely nem térült meg. Az elkövetőket 2022. február 22-én hajnalban, Debrecenben fogták el.

A járási ügyészség a többszörös és különös visszaesőnek minősülő férfival szemben fegyházbüntetést és közügyek gyakorlásától eltiltást indítványozott azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. A férfi a bűncselekményt egy másik feltételes szabadság időtartama alatt követte el, ezért a járási ügyészség indítványozta ennek megszüntetését, azaz a terheltnek a korábbi büntetését is ki kell majd töltenie.

A másik férfival szemben az ügyészség börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását kezdeményezte azzal, hogy a bíróság mindkettőjüket kötelezze a kár megtérítésére és közel 400.000 forint bűnügyi költség megfizetésére.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !