Diákcsínynek szánta, rendőrségi ügy lett belőle

A Pápai Rendőrkapitányság információs rendszer vagy adat megsértése miatt folytatott büntetőeljárást egy 15 éves pápai fiatal ellen.

Egy pápai oktatási intézmény képviselője értesítette a rendőrséget arról, hogy ismeretlen elkövető az egyik pedagógus jelszavával jogosulatlanul belépett a KRÉTA rendszerbe, majd 25 diáknak ötös érdemjegyet rögzített német nyelv tantárgyhoz. Az elrendelt nyomozás során beszerzett információk egy 15 éves fiúhoz vezettek, aki az érintett iskola tanulója. A rendőrök kutatást foganatosítottak a pápai fiatal otthonában, illetve gyanúsítottként kihallgatták. A tanuló részletes beismerő vallomást tett, elmondta, hogy titokban megszerezte a pedagógus felhasználói adatait, és ezután saját magának, valamint további 24 társának ötös osztályzatot jegyzett be. Tettét diákcsínynak szánta, de azt utólag nagyon megbánta. 

A Pápai Rendőrkapitányság információs rendszer vagy adat megsértése vétség elkövetése miatt folytatott büntetőeljárást az eset kapcsán. A nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: