Csaknem huszonnyolc kilogramm kábítószert találtak egy fiatal párnál Budapesten

A fiatal pár kizárólag a közös drogbizniszük miatt bérelt ki egy újlipótvárosi lakást, ahol tárolták, hígították, tömbösítették, csomagolták, majd értékesítették a drogot. Elfogásukkor összesen csaknem 28 kilogramm kábítószert foglaltak le a nyomozók.

A vádirat szerint a 35 éves férfi és egy évvel idősebb élettársa, 2019. februártól a 2020. októberben történt elfogásukig, különböző kábítószerekkel - marihuánával, amfetaminnal, kokainnal és MDMA-val - kereskedtek Budapesten. Megélhetésüket ebben az időszakban a kábítószer-kereskedelemből származó bevételből fedezték.

A vádlottak 2019. év végén bérbe vettek egy XIII. kerületi lakást, ahol a kábítószereket tárolták, hígították, a folyékony halmazállapotú amfetamint szilárd halmazállapotúvá alakították, majd ezután a kábítószereket csomagolták és értékesítették.

A nyomozók a dílereket 2020. október 8-án fogták el, majd a bérelt lakásban kutatást tartottak, amelynek során mintegy 24 kilogramm marihuánát, por, illetve folyékony formában összesen 1 kilogramm amfetamint, továbbá 100 darab, csaknem 1,5 kilogramm MDMA-tartalmú tablettát, és több mint 1 kilogramm kokaint találtak. A nyomozók az ingatlanban a kábítószerek előállításához, adagolásához és értékesítéséhez használt eszközöket – egyebek mellett egy fóliázógépet és egy présgépet is lefoglaltak.

Az elkövetők saját lakhatásuk céljából egy IV. kerületi ingatlant is béreltek, ahol életvitelszerűen éltek. Az elfogásuk napján a nyomozók ebben az ingatlanban is találtak kábítószereket.

A Fővárosi Főügyészség a dílereket jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, és mindkettőjükkel szemben fegyházbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !