Villanyoszlopnak ütközött tehergépkocsijával egy román embercsempész Szarvasnál

Békés megyében, Szarvas külterületén villanyoszlopnak ütközött a jármű, amelyet egy román férfi vezetett. A balesetben valamennyien megsérültek. Az utasok nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök - a szükséges orvosi ellátások végeztével - a sofőrt és utasait is előállították.

A Készenléti Rendőrségi Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztálya jelzése alapján Békés megyében, a 44. számú főúton, Szarvason, 2022. május 3-án 1 óra 15 perc körül ellenőrizni akartak a rendőrök egy spanyol rendszámú tehergépkocsit. A jármű vezetője azonban nem állt meg, ki akarta vonni magát a rendőri intézkedés alól, és eközben villanyoszlopnak ütközött. 

A tehergépkocsit egy román állampolgár vezette és tizennyolc pakisztáni utazott benne. A balesetben valamennyien megsérültek.

Az utasok nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök - a szükséges orvosi ellátások végeztével - előállították őket a Gyulai Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indul ellenük. 

Az autó embercsempészéssel gyanúsítható román sofőrjét is előállították - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Fotó: police.hu

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !