Rendőrökre támadt egy részeg nő egy Hajdú-Bihar megyei településen

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette, és könnyű testi sértés vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki az őrizetben lévő középkorú nőt, és indítványozta letartóztatását.

2022. május 1-én egy nő segélyhívást kezdeményezett azzal, hogy párjának ellopták a mobiltelefonját. A bejelentése nyomán két rendőr jelent meg a Hajdú-Bihar megyei településen lévő vendéglátóipari egységnél, ahol elkezdték a sértett meghallgatását a cselekménnyel kapcsolatban.

Az ittas nő hangosan kifogásolta a rendőri intézkedést, majd testközelből kiabált az egyik rendőrrel, aki erre eltolta magától. Az elkövető válaszul hadonászni és csapkodni kezdett, majd a társa segítségére siető rendőrt is több alkalommal meglökte és egyszer a felsőtestén meg is ütötte. Ekkor a rendőr testi kényszert alkalmazott az elkövetővel szemben, amelynek ellenállva a nő tovább hadonászott és rúgkapált, eközben vérző sérülést okozva megkarmolta a rendőrt.

A nő még a bilincselése közben is rugdosódott, és előállítása során kétszer is megpróbálta lefejelni a szolgálati gépkocsiban mellette ülő rendőrt, továbbá folyamatos szidalmazásuk mellett megöléssel fenyegette mindkettőjüket.

A regionális nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, majd őt gyanúsítottként hallgatta ki. A nő a terhére rótt bűncselekmények miatt hét évet el nem érő halmazati büntetés kiszabására számíthat - közölte a a Központi Nyomozó Főügyészség.

Az ügyészség a többszörösen büntetett – és szándékos szabálysértések elkövetése miatt a szabálysértési nyilvántartásban is többször szereplő – elkövető letartóztatására tett indítványt, amelynek elrendeléséről ma dönt a Debreceni Járásbíróság.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !