Kezdő sofőr okozott súlyos balesetet

A Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a fiatal férfi ellen, aki gyakorlatlansága miatt frontálisan összeütközött egy másik autóval.

A vádlott a bűncselekmény elkövetését megelőzően másfél évvel szerzett jogosítványt, így kevés vezetői tapasztalattal rendelkezett.

A fiatal 2022. január 11. napján, 16 órakor, a havas, jeges felületű 4-es számú főúton közlekedett Kaba felől Püspökladány irányába, vele még ketten utaztak. Mindenki használta a biztonsági övet. A vádlott haladásakor nagyfokú figyelmetlenségből adódóan áttért a szemközti forgalmi sávba és ott frontálisan nekiütközött egy személygépkocsinak. A nagy erejű ütközés következtében a vádlott által vezetett autóban utazó két sértett, illetve maga a vádlott is 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, míg a vétlen személygépkocsi vezetőjének 8 napon belül gyógyuló sérülései lettek – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A vádlott KRESZ szabályszegő magatartása miatt következett be a baleset.

Az ügyben a nyomozást a Püspökladányi Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a Debreceni Járási Ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki és hosszabb időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !