Kényszergyógykezelésre ítélhetik azt a nőt, aki fegyveres rablást követett el Mohácson

A Mohácsi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat, mely vádiratában a vádlott kényszergyógykezelésére tett indítványt tekintettel arra, hogy az elkövető elmeállapota miatt nem büntethető.

A vád szerint a mohácsi nő az elkövetéskor, illetve azt megelőzően gyakran fogyasztott alkoholt és kábítószert. 

A nő Mohácson bement egy panzióba, ahol egy asztalon elhelyezett mobiltelefont, gépkocsi indítókulcsot, könyvet magához vett, majd azzal a panzióból távozni akart. Mindezt a helységben tartózkodó sértett észlelte, aki felszólította a nőt, hogy az értékeit tegye le és távozzon. Az elkövető a felszólításnak nem tett eleget, ezért a sértett a vádlott kezében lévő értékekért nyúlt azzal a szándékkal, hogy azokat elvegye tőle. Ekkor a vádlott a sértettet bántalmazta, többször megütötte a fejét, testét. A sértett az agresszív vádlotti magatartástól megijedt és segítségért kiabált. Eközben a támadó tovább bántalmazta a sértettet, majd az asztalról magához vett egy bicskát és azzal egy-egy alkalommal megszúrta a sértett fejét, illetve arcát.

A sértett a támadással szemben védekezni próbált, közöttük dulakodás alakult ki. Az elkövető többször megpróbálta megszúrni a sértettet, akivel a nő közölte, ha nem engedi el, leszúrja. Ekkor a sértett a védekezéssel felhagyott és a vádlott az értékekkel a helyszínről elmenekült.

Menekülés közben a helyszínre időközben kiérkező rendőrök elől az elkövető kezében a késsel egy szomszédos ingatlanba menekült, ahol a rendőri intézkedésnek ellenszegült, a rendőröket folyamatosan fenyegette. Végül a rendőrök a nőt elfogták.

A rablást megelőzően a nő Pécsett utazott egy helyi buszon, azonban a járványhelyzet miatti kötelező szájmaszkot nem viselte. Emiatt a buszon szóváltásba keveredett a többi utassal, melynek során trágár szavakkal szidalmazta őket, illetve több utast is többször megütött, megrúgott.

A vádlott a drogok és pszichoaktív anyagok használata következtében a cselekmény elkövetésének idején olyan elmezavarban szenvedett, amely miatt nem büntethető, azonban személyiségéből fakadóan továbbra is fennáll a bűncselekmény ismételt elkövetésének a veszélye, így vele szemben az ügyészség kényszergyógykezelés elrendelésére tett indítványt.

Fotó: police.hu

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !