Ugrás a fő tartalomra

Kényszergyógykezelésre ítélhetik azt a nőt, aki fegyveres rablást követett el Mohácson

A Mohácsi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat, mely vádiratában a vádlott kényszergyógykezelésére tett indítványt tekintettel arra, hogy az elkövető elmeállapota miatt nem büntethető.

A vád szerint a mohácsi nő az elkövetéskor, illetve azt megelőzően gyakran fogyasztott alkoholt és kábítószert. 

A nő Mohácson bement egy panzióba, ahol egy asztalon elhelyezett mobiltelefont, gépkocsi indítókulcsot, könyvet magához vett, majd azzal a panzióból távozni akart. Mindezt a helységben tartózkodó sértett észlelte, aki felszólította a nőt, hogy az értékeit tegye le és távozzon. Az elkövető a felszólításnak nem tett eleget, ezért a sértett a vádlott kezében lévő értékekért nyúlt azzal a szándékkal, hogy azokat elvegye tőle. Ekkor a vádlott a sértettet bántalmazta, többször megütötte a fejét, testét. A sértett az agresszív vádlotti magatartástól megijedt és segítségért kiabált. Eközben a támadó tovább bántalmazta a sértettet, majd az asztalról magához vett egy bicskát és azzal egy-egy alkalommal megszúrta a sértett fejét, illetve arcát.

A sértett a támadással szemben védekezni próbált, közöttük dulakodás alakult ki. Az elkövető többször megpróbálta megszúrni a sértettet, akivel a nő közölte, ha nem engedi el, leszúrja. Ekkor a sértett a védekezéssel felhagyott és a vádlott az értékekkel a helyszínről elmenekült.

Menekülés közben a helyszínre időközben kiérkező rendőrök elől az elkövető kezében a késsel egy szomszédos ingatlanba menekült, ahol a rendőri intézkedésnek ellenszegült, a rendőröket folyamatosan fenyegette. Végül a rendőrök a nőt elfogták.

A rablást megelőzően a nő Pécsett utazott egy helyi buszon, azonban a járványhelyzet miatti kötelező szájmaszkot nem viselte. Emiatt a buszon szóváltásba keveredett a többi utassal, melynek során trágár szavakkal szidalmazta őket, illetve több utast is többször megütött, megrúgott.

A vádlott a drogok és pszichoaktív anyagok használata következtében a cselekmény elkövetésének idején olyan elmezavarban szenvedett, amely miatt nem büntethető, azonban személyiségéből fakadóan továbbra is fennáll a bűncselekmény ismételt elkövetésének a veszélye, így vele szemben az ügyészség kényszergyógykezelés elrendelésére tett indítványt.

Fotó: police.hu

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tragédia: kizuhant a negyedikről egy hároméves kislány

Börtönbüntetésre ítélték a negyedik emeleti ablakból kizuhant gyermek ügyének három vádlottját - tájékoztatta a Budapest Környéki Törvényszék hétfőn az MTI-t. Közleményük szerint a vádlottak közül ketten házastársak, a harmadik, a barátjuk pedig a hároméves kislány keresztanyja volt. A házaspár 2017. április 3-ától közös munkahelyen, három műszakban, de egymással mindig azonos beosztás szerint dolgozott. Emiatt a szülők a barátjukat kérték, hogy vigyázzon a hároméves kislányukra. Amikor a gyermek szülei éjszakás beosztásban dolgoztak, a keresztanya 21 órára ment át hozzájuk és reggel 6-ig vigyázott a gyerekre, mert a munkába kellett mennie. Ezeken a napokon a szülei hazaérkezéséig a kislány - legfeljebb fél órára - magára maradt a lakásban; április 4. és május 20. között tízszer történt ez meg. Közben kétszer is előfordult, hogy a gyerek felébredt. Egyszer a nő a férjét hívta, hogy menjen át és vigyázzon a kicsire, másodszor pedig felöltöztette a kislányt és útközben átadta a hazafelé

Horrorbaleset Nemesnádudvarnál: fának sodródott a motoros, utasa szörnyethalt

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy motorossal szemben. A férfi motorkerékpárjával nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedett, lesodródott az útról, majd egy fának csapódott. A motorkerékpár rázuhant a mögötte ülő utasra, aki ennek következtében a helyszínen életét vesztette. A vádirat szerint a keceli férfi Nemesnádudvar térségében 90-104 km/h sebességgel közlekedett motorkerékpárjával a töredezett, egyenetlen aszfaltfelületű 54. számú főúton. Egy balra ívelő útkanyarulathoz érve – mivel nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedett – motorkerékpárjával kisodródott a jobboldali útpadkára, majd az árokba hajtva felborult. Ezután a motor még mintegy 30 m hosszan továbbsodródott, míg végül egy fának ütközve, a sofőr mögötti ülésen utazó nő testére zuhanva megállt. A baleset következtében a motorkerékpár bukósisakot viselő utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vádlott maga is

Halálra késelte munkatársát egy férfi Veszprémben

Késsel szúrta meg munkatársát egy férfi Veszprémben. Bejelentés érkezett a rendőrségre 2022. május 22-én 6 óra 10 perckor, hogy egy veszprémi cég öltözőjében egy nőt több késszúrással megsebesítettek. A helyszínre érkező mentők a sérült életét már nem tudták megmenteni. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 25 éves férfit a munkahelyétől nem messze, egy helyi buszmegállóban elfogták a rendőrök, majd a rendőrségre előállították. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben. A helyszíni szemle és a nyomozási cselekmények jelenleg is folyamatban vannak. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Danyi Roland ellen elfogatóparancsot adtak ki

A ceglédi nyomozók fél nap alatt elfogtak egy rablót, Danyi Roland ellen elfogatóparancsot adtak ki. A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a képen látható, 24 éves Danyi Roland ellen. Csemő külterületén, 2022. május 15-én dél körül támadtak rá akkor még ismeretlen tettesek egy 49 éves férfire. Bántalmazták, rugdosták és - hiába próbálta megakadályozni – elvették pénztárcáját, amiben közel 150 ezer forint volt. A sértett súlyosan megsérült, eltört az orra és testét zúzódások borították. A támadással összefüggésben 12 órán belül a rendőrök látókörébe került egy 26 éves ceglédi férfi. R. Rafaelt másnap reggel lakásán fogták el a rendőrök, miután a kisegítették az ágyneműtartóból. Őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatását. Társa, a 24 éves Danyi Roland ellen elfogatóparancsot adtak ki, miután minden lehetséges előfordulási helyén hiába keresték. A kutatás továbbra is zajlik, mihamarabbi megtalálásához az államp

Halálos baleset az M5-ösön - Egy 19 éves fiatal vesztette életét

Három jármű összeütközött az M5-ös autópályán Inárcs térségében péntek este, a balesetben egy ember meghalt  - közölte a rendőrség. A police.hu tájékoztatása szerint  a 36-os kilométerszelvényénél egy román honosságú kamion egyelőre ismeretlen okból megállt, ekkor hátulról nekiütközött egy kisteherautó, majd az árokba sodródott. Mögötte egy személyautó érkezett, amelynek 19 éves sofőrje az ütközés elkerülése érdekében  balra rántotta a kormányt, és a szalagkorlátnak csapódott. A baleset következtében a személyautó 19 éves utasa a helyszínen meghalt, a jármű vezetőjét életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A kisteherautó 21 éves vezetője szintén kórházba került könnyű sérüléssel. A rendőrök az  útszakaszt lezárták, a Budapest felé közlekedőket a a 405-ös, valamint a 4606-os útra terelik. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !