Házastársa unokájával fajtalankodott egy férfi Fejér megyében

A Fejér Megyei Főügyészség tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki házastársa unokájával rendszeresen szexuális cselekményt végzett.

A vádirat szerint a férfi a felesége gyermekének a lányával jó kapcsolatot alakított ki. A vádlott és a kiskorú sok időt töltöttek kettesben, együtt voltak mezőgazdasági munkák elvégzésekor, közösen gondozták az elkövető állatait, közösen horgásztak. A férfi kihasználva a bizalmi viszonyt, 2018-tól rendszeresen szexuális cselekményt végzett a gyermekkel. A férfi a mobiltelefonján pornófilmeket is mutatott a sértettnek. Rendszeresen édességeket, illetve nagyobb értékű ajándékokat vásárolt a lánynak a bizalma fokozása érdekében, és megkérte, hogy a történtekről senkinek ne beszéljen. A kislány 2020-tól többször kérte a vádlottat a cselekménye befejezésére, azonban a férfi a kérésnek nem tett eleget.

A bűncselekmény 2021. februárjában lepleződött le, amikor a gyermek a történtekről beszámolt az iskolapszichológusnak, majd az anyja feljelentést tett a férfival szemben.

Az ügyészség a vádiratában a terhelttel szemben fegyházbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből való kizárást indítványozott. A főügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság végleges hatállyal tiltsa el minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását végzi, illetve ilyen személlyel hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !