Halálos balesetet okozott a teherautó sofőrje

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy sofőrrel szemben. A férfi pótkocsis tehergépkocsiját vezetve későn vette észre, hogy egy jármű előtte balra kanyarodok. Intenzíven fékezett és az ütközés elkerülése végett áttért a szemközti sávba, ahol egy autóval ütközött. A vétlen jármű vezetője az ütközés következtében a helyszínen életét vesztette, családtagjai – köztük két kisgyermek - súlyosan megsérültek.

A vádirat szerint a Pest megyében élő férfi az 52-es számú főúton, Solt irányába mintegy 70 km/h sebességgel közlekedett pótkocsis teherautójával. Figyelmetlensége miatt későn észlelte, hogy az előtte haladó jármű a balra kanyarodás miatt megállt. Emiatt a vádlott intenzíven fékezett és balra kormányzott, ezáltal áttért a szemközti sávba, ahol nekiütközött a vele szemből szabályosan közlekedő autónak. Az ütközést követően a személyautó az útpadka melletti füves területre sodródott.

A baleset következtében a vétlen jármű biztonsági övet használó vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Mellette ülő felesége és a hátul ülő egyik kisgyermek súlyos, maradandó fogyatékossággal gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az autó hátsó ülésén, a vezető mögött gyermekülésben utazó kisebbik gyermek közvetlen életveszélyes sérüléseket szenvedett, életét a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

Az ügyészség a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. Ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !