Ugrás a fő tartalomra

Halála előtti utolsó percekben fosztotta ki az idős férfit egy budapesti nő

A 44 éves budapesti nőt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói a napokban fogták el, féltucat bűncselekménnyel gyanúsítják. A hagyatéki eljárás során benyújtott hamis okiratokat készítő szolnoki ügyvéd kezén szintén kattant a bilincs.    

A 79 éves férfi és az akkor még 43 éves nő története tavaly nyáron kezdődött, amikor L.né H. Veronika a főváros egyik utcájában leszólította a sértettet. A beszélgetést találkozások követték, majd egyre szorosabb lett a kapcsolat a két ember között. Olyannyira, hogy egy idő után az özvegy férfi elhitte, hogy az elvált nő szerelmes belé, és azt is megengedte neki, hogy odaköltözzön hozzá. Az asszony olyan szinten a bizalmába férkőzött, hogy több alkalommal arra is rávette, hogy több százezer forintot vegyen le a bankszámlájáról, majd adja oda neki.

Amikor egy idő után a kapcsolat terhes lett a férfi számára, és megpróbált a nővel szakítani, L.né H. Veronika bezárta őt a lakásba, és elvette tőle a mobiltelefonját. A sértett ekkor még a rendőröket is kihívta. Az asszonyt azonban ez sem érdekelte. Miután az egyenruhások elmentek, megfenyegette állítólagos szerelmét, hogyha nem veszi vissza a lakásba, egy szexuális tartalmú videót fog közzétenni róla. Ettől való félelmében a férfi mindent megtett a nőnek, amit csak akart. Két és fél hónap alatt összesen több mint négymillió forintot adott át neki. L.né. H. Veronika még akkor sem volt tekintettel a férfi korára és állapotára, amikor a sértett otthonában rosszul lett, és mentőt kellett hozzá hívni. Mialatt a mentősök újraélesztették, ő a kisebbik szobából közel egymillió forintot elrejtett a melltartójában. Bár ez az összeg megtérült, mert a mentősök éberségének köszönhetően a nő lebukott, és a rendőrök elfogták. A KR NNI ekkor kezdett el nyomozni az ügyben.

Az asszony azonban még ezt követően sem tett le arról, hogy az időközben elhunyt férfi teljes vagyonát megkaparintsa. Kitalálta, hogy a férfi lakására – melynek az elhunyt fele részben volt a tulajdonosa –  visszamenőleg haszonélvezeti jogot alapító megállapodást köt, illetve végrendeletet készíttet. Mindehhez egy olyan szolnoki ügyvédet fogadott fel, aki a hamis tartalmú okiratokat kiállította a számára. Majd a dokumentumokat be is nyújtották a kormányhivatalhoz, illetve a polgármesteri hivatalhoz, mindezzel azt a célt elérve, hogy az elhunyt törvényes örököseit kizárják az örökségből. Mivel három részre oszlott volna a hagyaték, így ez fejenként közel 5 és fél millió forintot jelentett volna a rokonoknak. A KR NNI nyomozói azonban időben léptek, és a hagyatéki eljárást a büntetőeljárás megindítása miatt felfüggesztették.                  

A KR NNI Nyomozó Főosztály Vagyonvédelmi Osztály nyomozói 2022. május 24-én reggel egyszerre fogták el a nőt és az ügyvédet. L.né H. Veronikát Budapesten, egy barátja lakásán, míg az ügyvédet szolnoki otthonában. Az elfogásokat kutatások követték, melyek során a rendőrök lefoglaltak minden olyan iratot, eszközt, adathordozót, amelyek alátámasztják a bűncselekmények elkövetését.

L.né H. Veronikát – aki ellen hasonló ügyben kifosztás miatt már vádat is emeltek – zsarolással, kifosztással, közokirat-hamisítással, valamint háromrendbeli csalással gyanúsítanak a KR NNI nyomozói. Kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezik letartóztatását.

A szolnoki ügyvédnek közokirat-hamisítás és háromrendbeli, társtettesként elkövetett csalás miatt kell felelnie. Ő egészségi állapotára tekintettel szabadlábon védekezik.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Eltűnt Rituper Dávid, a 14 éves fiút július 11-én látták utoljára

A rendőrök a lakosság segítségét kérik. A Bonyhádi Rendőrkapitányságon körözési eljárást folytatnak Rituper Dávid eltűnése kapcsán. A 14 éves fiú, aki a kétyi Gyermekotthon gondozottja 2022. július 11-én engedély nélkül távozott, azóta tartózkodási helye ismeretlen, életjelet nem ad magáról. A képen látható Rituper Dávid körülbelül 165 centiméter magas, vékony testalkatú, barna rövid hajú, barna szemű, jobb keze mutató ujja amputált. Eltűnéskori ruházata nem ismert. A bonyhádi rendőrök kérik, hogy aki a keresett személy jelenlegi tartózkodási helyéről információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Bonyhádi Rendőrkapitányságon, hívja a 0674550-950-es számot, vagy tegyen bejelentést – akár névtelensége megőrzése mellett – a 0680555111 Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es központi segélyhívó telefonszámon. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

A rendőrség 300 000 forintot fizet annak, aki olyan információval szolgál, ami Szalai András elfogását eredményezi

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 300 000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Szalai András elfogásának elősegítése érdekében. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Győri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Életvédelmi Alosztálya körözési eljárást folytat. Továbbá a Győri Törvényszék Büntetésvégrehajtási Csoportja szintén elfogatóparancsot bocsátott ki Szalai András magyar állampolgár ellen orgazdaság bűntette, zsarolás bűntettének kísérlete és egyéb bűncselekmények elkövetése miatt. Nevezett személy felkutatására tett intézkedések ezidáig eredményre nem vezettek, elfogása nem valósult meg. A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 300 000 forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki Szalai András felkutatását közvetlenül elősegítő olyan információval szolgált, ami az elfogását eredményezi. A rendőrség a nyomravezető szem

Brutális dolgot művelt különélő feleségével a feldühödött férj

A szolnoki rendőrök vetettek véget a különélő férj ámokfutásának, aki volt párját késsel fenyegetve korlátozta személyi szabadságában. Most őrizetben várja a bíróság döntését a saját személyi szabadságáról. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy szolnoki lakos ellen. A megalapozott gyanú szerint az 56 éves férfi 2022. augusztus 11-én 11 óra körül az egyik szolnoki bevásárló központban odament a tőle különélő feleségéhez és annak barátjához, majd egy tíz centiméter pengehosszúságú kést vett elő. A férfi a sértett karját megragadta és felszólította, hogy haza kell mennie vele. A nő félelmében – a fenyegetés hatására – volt párjával ment. A lakásba belépve a férfi egy ollóval levágta a sértett haját és felsőruházatát, majd a kést az asszony torkához szorította és közölte, megtiltja, hogy az új párjával kapcsolatot tartson. Szavainak egy balta elővételével adott nyomatékot. A fér

Halálos baleset történt a 76-os főúton

Egy ember meghalt és többen megsérültek szerda délután a 76-os főúton, Zalacsánynál, amikor két személyautó összeütközött - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. A baleset a főút 31-es kilométerszelvényénél történt, ahol egyelőre tisztázatlan körülmények között karambolozott két személygépkocsi. A balesetben többen megsérültek, egy ember olyan súlyosan, hogy a helyszínen életét vesztette - írta az MTI. A rendőrök az érintett útszakaszt a helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták, a forgalmat Zalaegerszeg irányából Zalacsány előtt a tilaji elágazóban visszafordítják, Hévíz irányából Bókaháza felé terelik. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján azt közölte: a két, frontálisan összeütközött járműből a tűzoltók egy embert feszítővágóval szabadítottak ki. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Motoros vesztette életét a 6-os úton történt tragikus balesetben

Egy 60 éves tárnoki férfi közlekedett motorkerékpárjával a 6-os út 21-es kilométerszelvényben Százhalombatta felé, amikor áttért a szembe sávba, ahol egy személyautóval ütközött, majd a motor kigyulladt.  A motoros életét már nem lehetett megmenteni, a helyszínen belehalt sérüléseibe.  A rendőrök az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták, a forgalmat az M6-os autóút irányába terelik - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !