Eltűnt a pénztárcája, konyhakéssel ment visszaszerezni egy borsodi férfi

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy 46 éves férfi ellen felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt. Az elkövető este észlelte, hogy nincs meg a pénztárcája, ezért egy 20 cm pengehosszúságú konyhakést magához véve elment annak a férfinak a lakására, akivel aznap együtt ivott, és tőle követelte a pénzét.

A vádirat szerint a vádlott Rudabányán egy vendéglátóhelyen italozott, és az esti órákban hazaérve észlelte, hogy nincs meg a pénztárcája és a benne lévő 50.000 forint készpénz. Arra gondolt, hogy az az ismerőse lophatta el, akivel együtt italozott, illetőleg haza kísérte őt. A férfi azért, hogy visszaszerezze a pénzét, magához vett egy 20 cm pengehosszúságú konyhakést és elment a sértetthez, akinek a házába a nyitott ajtón keresztül bejutott. A konyhában a kést a nyakához szorította és többször megfenyegette, hogy megöli, ha nem adja vissza a pénztárcáját. A sértett közölte, hogy semmit nem tud a pénztárcáról, a dulakodás során a vádlott kést tartó kezét megragadta, majd kilökte az ajtón kívülre és rögtön bejelentést tett a rendőrségre.

Az ügyészség a büntetlen előéletű elkövetővel szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !