Családi házban tartottak több mint száz állatot

A Dunakeszi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi és egy nő ellen, akik egy családi házban, arra alkalmatlan körülmények között több mint száz állatot tartottak.

A vádirat szerint az elkövetők egy körülbelül 200 négyzetméteres gödi családi házban és a hozzá tartozó kertben 2019 októberét megelőző időszakban – részben szaporítási célból –egyszerre több mint 100 állatot tartottak.

A házban 81 kutyát, 3 macskát, 2 nyulat, 8 gerlét, 1 galambot, 1 kakadut, 4 szurikátát, 1 ormányos medvét, 1 kuvikot és számos egeret tartottak. Továbbá a kertben, nyitott karámban tevét, 4 alpakkát, 5 birkát, 3 pónit, 3 kacsát és 1 csüngő hasú disznót is elhelyeztek.

Az elkövetők az állatokat nem megfelelő körülmények között tartották, emiatt több egyednél is különböző betegségek alakultak ki. Továbbá a tartás körülményei több állatnál nem igazodtak az életmódjukhoz. A zsúfolt, illetve nem megfelelően kialakított tartóhelyek, valamint esetenként többféle állat együttes elhelyezése további sérüléseket is okozott. A helyzetet súlyosbította sok esetben a szükséges állatorvosi kezelések mellőzése is.

Az ügyben a Dunakeszi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat az elkövetők ellen.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !