Bírók, ügyészek, rendőrök és gyámügyesek megölésével fenyegetőző férfi ellen emeltek vádat

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség emberölés előkészületének bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntető ügyben vádat emelt azzal a férfival szemben, aki bosszúból a vele szemben eljáró hatóságok tagjait meg akarta ölni.

A vád szerint a mentális problémákkal küzdő, személyiségzavarban szenvedő, rendszeres kábítószer fogyasztó vádlottban az a meggyőződés alakult ki, hogy a vele szemben eljáró hatóságok tagjai meg akarják fosztani a vagyonától, ezért elhatározta, hogy a bírókon, ügyészeken, rendőrökön és a gyámügyeseken bosszút áll.

Emiatt a férfi 2021. július 23-át megelőző hetekben arra vállalkozott, hogy a hivatásrendek tagjai közül több embert megöl. A szándékát többször közölte a pártfogójával, elmondta neki azt is, hogy lőfegyvert, lőszereket vásárolt, és ezzel fel akarja hívni a közvélemény figyelmét arra, hogy a bíróság senkit ne helyezzen gyámság alá.

Az elkövető az édesanyját is megöléssel fenyegette, továbbá az őt előállító rendőrök jelentős mennyiségű kábítószert, úgynevezett kristályt találtak a ruházatában.

A főügyészség emberölés előkészületének bűntette, kábítószer birtoklásának bűntette és zaklatás vétsége miatt emelt vádat a férfival szemben. A főügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék a vádlottat fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !