Bandatársaik megkínzására készülő drogkereskedőket ítéltek börtönbüntetésre

Hollandiában egy drogkereskedelemmel foglakozó bűnszervezethez tartozó 11 férfi  kapott szerdán börtönbüntetést egyebek között azért, mert bandatársaik megkínzására készültek - jelentette be a Dutchnews napilap.

A holland rendőség 2020 nyarán, egy Wouwse Plantage nevű településen bukkant rá a hajókonténerekben kialakított, titkos börtöncellákra, miután két héttel előtte, a titkosszolgálatnak sikerült feltörne az egyebek mellett merényletek megtervezésére, pénzmosásra és kábítószer értékesítésére használt, EncroChat nevű, titkosított telefonhálózatot. A banda tagjai emberek elrablásáról, foglyok kínzásáról, testrészeik levágásáról váltottak egymással üzeneteket. Az ügyben több tucat embert letartóztattak, az ő vallomásuk alapján találták meg a konténereket. A Dutchnews azt írja, hogy a hatóságok a hangszigetelt konténerekben fogorvosi székeket, kerti ollókat, orvosi csipeszeket, fogókat, gázégőket találtak, amelyeket potenciális áldozataik kínzásához akartak felhasználni a bűnözők.

A szerdán elítélt 11 férfi egytől három évig terjedő börtönbüntetést kapott, a rivális bandatagok és családtagjaik elrablásának és kínzásának előkészítéséért.

2020-ben a Piet Costa fedőnéven ismert bandavezért 15 év börtönbüntetésre ítélték kokaincsempészet miatt, és ebben az ügyben további 33 hónapi börtönt szabott ki rá a bíróság. Costa "jobbkeze" nyolc évi börtönt kapott, mert információkat gyűjtött a potenciális áldozatokról. A rendőrség szerint a tervezett emberrablásokat nagy gonddal készítették elő. A bandatagok a bíróságon azzal érveltek, hogy a konténereket eredetileg marihuána termesztésre használták, és kiszemelt áldozataik "megijesztése" végett alakították kínzókamrákká.

(MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !