Az előzésből bántalmazás lett: hárman verték meg az Audi sofőrjét

A Keszthelyi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a három férfinak az ügyében, akik közül ketten egy vascsővel ütötték a sértettet - közölte a Zalaegerszegi Törvényszék.

A megállapított tényállás szerint az elsőrendű vádlott BMW típusú személygépkocsijával közlekedve észlelte, hogy a mögötte jövő Audi meg akarja előzni. A BMW-t vezető férfi úgy gondolta, hogy „játszik a mögötte haladóval egy kicsit”, ezért amikor mellé ért az Audi gyorsított, nem engedte magát megelőzni, amikor visszahúzódott, lelassított. 

A sértett többszöri próbálkozás után végül meg tudta előzni a BMW-t, majd egy utcában félreállt, és a mögötte szintén megálló elsőrendű vádlott kocsijához lépett, hogy számon kérje tőle a viselkedését. A két férfi kiabálni kezdett egymással, s mivel a konfliktusukat nem tudták rendezni, a sértett a rendőrség épületéhez hajtott, hogy segítséget kérjen. 

Az elsőrendű vádlott utánament és egy kólás üveget dobott felé, míg a sértett az autójában lévő kábeldarabbal próbálta távol tartani magától a támadót. Ekkor a helyszínre érkezett a másodrendű és a harmadrendű vádlott, akik kezükben egy-egy vascsővel az elsőrendű vádlottal együtt bántalmazták a sértettet. A fejét, a testét ütötték és az autóját is megrongálták. Időközben telefonon segítséget kért a sértett autójában tartózkodó barátnője. A nő az autóból kiszállva próbált segíteni a barátjának, azonban a vádlottak őt is megfenyegették, majd elhagyták a helyszínt. A férfi és a nő a vádlottak rokonságához tartozó, őket fenyegető személyek megjelenése után kocsiba ültek, s a kiérkező rendőröket a 75-ös számú főúton várták meg. 

A bíróság a három férfit bűnösnek mondta ki társtettesként elkövetett garázdaság bűntettében, testi sértés vétségében és rongálás vétségében. Ezért az elsőrendű és a másodrendű vádlottat 11 hónap börtönbüntetésre, a harmadrendű vádlottat 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását mindhármuk esetében 2 év próbaidőre felfüggesztette, továbbá mindegyiküknek elrendelte a pártfogó felügyeletét. 

A büntetővégzés jogerős.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !