Ugrás a fő tartalomra

A betörő vitt mindent, ami mozdítható volt - Hogy ne kelljen cipekednie, gépkocsit is lopott

Vádemelést javasolnak a gödöllői rendőrök annak a 46 éves férfinak az ügyében, aki a gyanú szerint kétszer ment be egy kerepesi házba és vitt mindent, ami mozdítható volt. Hogy ne kelljen cipekednie, gépkocsit is lopott.

Hazatérve, kapujukat tárva-nyitva találta egy kerepesi házaspár. Házukban lesújtó látvány fogadta őket, az udvarról is hiányzott autójuk. Míg a férfi tárcsázta a segélyhívót, felesége kirohant az utcára, és leintett egy arra haladó rendőrautót.

A járőrök a kapott információik alapján megindultak, percekkel később pedig megpillantották a lopott autót. Megállásra vonatkozó többszöri hang-, és fényjelzésükre a sofőr ügyet sem vetett, kis idő múlva azonban a menekülésnek szokatlan formáját választotta: lelassított, majd kiugrott a még guruló kocsiból és futásnak eredt. Az autó árokban végezte, a rendőrök pedig kipattantak a szolgálati gépkocsiból, a menekülő férfi után rohantak, közben értesítették kollégáikat. Árkon-bokron, telkeken keresztül, kerítéseken átugorva üldözték. Amikor a férfi elfáradt és egy út menti patakmederben próbált összegörnyedve meglapulni, a nemcsak tüdőben, hanem éleslátásban is jobban teljesítő rendőrök elfogták és előállították.

A hajléktalan életmódot folytató, munkanélküli L. János részletes beismerő vallomásában elmondta, hogy a ház előtt sétált, amikor megpillantotta az udvaron lévő autóalkatrészeket, úgy gondolta elhozza, majd eladja azokat „vasban”. Állítása szerint a kerítésen könnyű volt átmásznia, így kedvet kapott, hogy a házban is szétnézzen. Összepakolta, amit csak talált, a mosószerektől a kábelekig szinte mindent plédbe csavart. Hogy a cipekedéssel ne fárassza magát bepakolt az udvaron álló kocsiba és azzal folytatta útját. Tervei szerint Gödöllőn az erdőben éjszakázott volna, másnap pedig otthagyva a kocsit eladta volna zsákmányát, amiből futotta volna ennivalóra, cigarettára, sörre és pálinkára, ám a rendőrök keresztülhúzták számításait. A házban egyébként járt már korábban is, akkor is lopott egy-két kisebb cuccot, így a „terep nem volt idegen”.

Az azóta is letartóztatásban lévő L. János ellen a Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem ültek fel a provokációnak a somogyi rendőrök

Felvételt készített a velük szemben intézkedő rendőrökről egy közúti ellenőrzéssel érintett férfi és nő 2022. szeptember 24-én este Balatonszemesen. Az eseménysort rögzítő videót ezt követően – a testület tagjait becsmérlő üzenettel ellátva – a Youtube-ra is feltöltötték. A férfi esetében ez nem egyedülálló: Facebook oldalán több olyan bejegyzés, valamint képsorok is láthatóak, amelyek a rendőrökkel szemben szándékos és provokatív fellépésről tanúskodnak. A feltöltő a felvétel leírásában valótlanságokat állít. A tényleges történések szerint – amelynek jelentős része egyébként a felvételen is látszik/hallatszik – a jármű vezetője és utasa a többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó személyazonosságát igazolni, emiatt a rendőrök mindkettőjüket előállították.  Az intézkedés a parancsnoki kivizsgálás alapján szakszerű és jogszerű volt. Molnár Gábor rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány az eseményeket követően köszönetét fejezte ki az intézkedésben résztvevő kollégáinak, aki

Súlyos testi sértés miatt keresik a képen látható férfit

A kőbányai rendőrök az egyik feltételezett elkövető azonosításához a lakosság segítségét kérik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága súlyos testi sértés bűntett kísérlet gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint két férfi Budapest X. kerületében, egy Könyves Kálmán körúti benzinkút mögött féltékenységből többször megütött egy másik férfit. A sértettet az ütésektől a földre esett, de az elkövetők még ezután is tovább bántalmazták, majd távoztak a helyszínről. A férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A nyomozás során a rendőrök azonosították az egyik elkövetőt, társát továbbra is keresik. A feltételezett elkövető 30 év körüli, körülbelül 175 centiméter magas, sportos testalkatú. A bűncselekmény elkövetésekor kék farmernadrágot és farmeringet viselt. Jobb felkarján tetoválás van. A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfit feli

Fejét alufóliába, lábát és testét szemeteszsákba bugyolálva lopott egy szegedi férfi

Fejét alufóliába, lábát és testét szemeteszsákba bugyolálva lopott egy szegedi férfi - közölte a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság. Nem egy kreatív hobbi boltba, hanem egy élelmiszerüzletbe tört be rendhagyó ruházatával az elkövető, aki egy fotocellás ajtót kővel áttörve némi szeszes italra tett szert cselekménye során . Az ezredforduló bűnügyi sorozatai azonban nem készítették fel elég alaposan a tettest, a nyomozók ugyanis a helyszínen rögzített nyomok alapján még aznap elfogatóparancsot adtak ki ellene. A szegedi férfit a rendőrök napokon belül elfogták. Az eredményes felderítést követően, a nyomozás lezártával az elkövetőnek dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt kell felelnie. Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

A külseje miatt gúnyolták az iskolában a 11 éves gyürei kislányt, aki öngyilkos akart lenni

Gyürén egy 11 éves kislány lépett ki a vonat elé: iskolai zaklatások miatt akart véget vetni az életének.  Szomorú tragédia történt vasárnap Gyürén: egy kislány a nyílt pályán lépett ki a vonat elé, szándékosan. A 11 éves gyermeket életveszélyes állapotban szállították kórházba a baleset után, amit a monzdonyvezető már nem tudott elkerülni. A kislányt nagyszülei nevelték, az ismerőseik értetlenül álltak a tragédia előtt. Kiderült, hogy a gyermek iskolai zaklatások miatt akart véget vetni az életének - írta a Life . "A lába szilánkosra tört és súlyosan roncsolódott a koponyája" - mondta a Borsnak a kislány, Hanna nagypapája. Mint kiderült, a gyereket a külseje miatt bántották, többször sírva ment haza. "Bementem az iskolába, hogy a problémát jelezzem, de nem lett eredménye" - árulta el a nagypapa. A gyerek állapota még mindig kritikus Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Focizás közben lett rosszul egy 15 éves budapesti fiú, újra kellett éleszteni

Tegnap este focizás közben lett rosszul Budapesten az a 15 éves fiatal, akihez barátai a mentők gyors segítségét kérték. A fiú minden előzetes panasz nélkül hirtelen összeesett és nem mozdult, ezért társai azonnal mentőt hívtak és a mentésirányító telefonos utasításai szerint megvizsgálták, de ekkor már nem lélegzett - közölte az Országos Mentőszolgálat.  "A hős fiatalok nem estek pánikba, azonnal megkezdték az újraélesztést és egymást váltva küzdöttek barátjuk életéért, amíg a sporttelep egyik dolgozója elrohant a helyszín közelében kihelyezett defibrillátorért. Perceken belül helyszínre érkező bajtársaink emelt szinten folytatták az életmentést, miközben a mentésirányítás segítségével felvették a kapcsolatot a legközelebbi szívcentrummal, ahol felkészültek a beteg fogadására. A gyermek életéért vívott heroikus küzdelem sokáig zajlott még a focipálya gyepén, majd folyamatos újraélesztés mellett, kritikus állapotban szállították kórházba a fiút. Az eset még a rutinos szakemberek