Ugrás a fő tartalomra

Saját pásztorbotjával vert halálra egy csordást három fiatalkorú

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és kifosztás bűntette miatt ítélt el három – egymással rokoni kapcsolatban álló – fiatalkorút a Miskolci Törvényszék. Az elkövetéskor 16 éves – lakásotthonból szökésben lévő – fiatalkorú vádlottat 10 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélte, míg 14 év alatti társaival szemben 4-4 év javítóintézeti nevelést rendelt el. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a börtönbüntetés jelentős súlyosítása mellett a vádlottak bűnösségének csoportosan elkövetett kifosztás bűntettében történő megállapítását is indítványozta.

A borsodi kisvárosban lakó, egymással rokoni kapcsolatban álló, rendezetlen családi körülmények között élő elkövetők naponta találkoztak. 2018 augusztusának végén ismerkedtek meg a csordásként dolgozó sértettel, akiről tudták, hogy egy lakókocsiban él. Néhány nappal később felkeresték a férfit a lakóautójában, ahol mindannyian alkoholt fogyasztottak. Az elfogyasztott italtól a sértett súlyos fokú alkoholos állapotba került. Késő délután a fiatalok segítettek a férfinak az állatok terelésében, miközben nézeteltérés alakult ki közöttük. Az alkohol miatt a sértett nehezen érthető beszéddel kezdte szidalmazni a fiúkat, akik emiatt kinevették. Amikor a férfi szó nélkül a legidősebb vádlott irányába indult, ő a nála lévő 140 cm hosszú pásztorbottal ütéssel válaszolt. A sértett az ütések következtében arccal a földre esett. Ekkor a másik két fiatal is ütni, taposni, kezdte a részeg férfit, és rátérdeltek, miközben a „meghalsz kutya” kifejezést kiabálva együtt bántalmazták tovább a magatehetetlen, védekezésre képtelen áldozatot. A fiatalok  tettüket csak akkor hagyták abba, amikor a sértett már nem mozgott. Ezt követően a legidősebb vádlott a még életben lévő férfi zsebéből kivette a pénztárcát a benne lévő 650 forint készpénzzel, majd a 250 méterre lévő lakókocsiból körülbelül 3000 forint értékben különféle élelmiszereket tulajdonítottak el - olvasható a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleményében.

A sértett testén feltárt nagyszámú sérülés olyan súlyos volt, hogy az időben érkező szakszerű segítség sem tudta volna megmenteni a férfi életét.

Az ítélet ellen a vádlottak és védőik elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés céljából fellebbeztek. Az ügyészség a vagyon elleni bűncselekmény eltérő minősítése és a börtönbüntetés súlyosítása végett nyújtott be fellebbezést.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a vádhatóság fellebbezését fenntartotta. A fiatalkorú vádlottak kíméletlenül, gátlástalan brutalitással alkalmaztak értelmetlen erőszakot a súlyos fokú alkoholos befolyásoltság miatt hátrányos védekezési képességű férfival szemben, aki a bántalmazásra okot nem adott. A társadalom védelme ilyen elkövetőkkel szemben csak példás büntetéssel biztosítható, amely egyben az általános megelőzés érvényesülését is biztosítja.

Az ügyben a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla határoz.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tragédia: kizuhant a negyedikről egy hároméves kislány

Börtönbüntetésre ítélték a negyedik emeleti ablakból kizuhant gyermek ügyének három vádlottját - tájékoztatta a Budapest Környéki Törvényszék hétfőn az MTI-t. Közleményük szerint a vádlottak közül ketten házastársak, a harmadik, a barátjuk pedig a hároméves kislány keresztanyja volt. A házaspár 2017. április 3-ától közös munkahelyen, három műszakban, de egymással mindig azonos beosztás szerint dolgozott. Emiatt a szülők a barátjukat kérték, hogy vigyázzon a hároméves kislányukra. Amikor a gyermek szülei éjszakás beosztásban dolgoztak, a keresztanya 21 órára ment át hozzájuk és reggel 6-ig vigyázott a gyerekre, mert a munkába kellett mennie. Ezeken a napokon a szülei hazaérkezéséig a kislány - legfeljebb fél órára - magára maradt a lakásban; április 4. és május 20. között tízszer történt ez meg. Közben kétszer is előfordult, hogy a gyerek felébredt. Egyszer a nő a férjét hívta, hogy menjen át és vigyázzon a kicsire, másodszor pedig felöltöztette a kislányt és útközben átadta a hazafelé

Horrorbaleset Nemesnádudvarnál: fának sodródott a motoros, utasa szörnyethalt

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy motorossal szemben. A férfi motorkerékpárjával nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedett, lesodródott az útról, majd egy fának csapódott. A motorkerékpár rázuhant a mögötte ülő utasra, aki ennek következtében a helyszínen életét vesztette. A vádirat szerint a keceli férfi Nemesnádudvar térségében 90-104 km/h sebességgel közlekedett motorkerékpárjával a töredezett, egyenetlen aszfaltfelületű 54. számú főúton. Egy balra ívelő útkanyarulathoz érve – mivel nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedett – motorkerékpárjával kisodródott a jobboldali útpadkára, majd az árokba hajtva felborult. Ezután a motor még mintegy 30 m hosszan továbbsodródott, míg végül egy fának ütközve, a sofőr mögötti ülésen utazó nő testére zuhanva megállt. A baleset következtében a motorkerékpár bukósisakot viselő utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vádlott maga is

Halálra késelte munkatársát egy férfi Veszprémben

Késsel szúrta meg munkatársát egy férfi Veszprémben. Bejelentés érkezett a rendőrségre 2022. május 22-én 6 óra 10 perckor, hogy egy veszprémi cég öltözőjében egy nőt több késszúrással megsebesítettek. A helyszínre érkező mentők a sérült életét már nem tudták megmenteni. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 25 éves férfit a munkahelyétől nem messze, egy helyi buszmegállóban elfogták a rendőrök, majd a rendőrségre előállították. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben. A helyszíni szemle és a nyomozási cselekmények jelenleg is folyamatban vannak. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Danyi Roland ellen elfogatóparancsot adtak ki

A ceglédi nyomozók fél nap alatt elfogtak egy rablót, Danyi Roland ellen elfogatóparancsot adtak ki. A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a képen látható, 24 éves Danyi Roland ellen. Csemő külterületén, 2022. május 15-én dél körül támadtak rá akkor még ismeretlen tettesek egy 49 éves férfire. Bántalmazták, rugdosták és - hiába próbálta megakadályozni – elvették pénztárcáját, amiben közel 150 ezer forint volt. A sértett súlyosan megsérült, eltört az orra és testét zúzódások borították. A támadással összefüggésben 12 órán belül a rendőrök látókörébe került egy 26 éves ceglédi férfi. R. Rafaelt másnap reggel lakásán fogták el a rendőrök, miután a kisegítették az ágyneműtartóból. Őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatását. Társa, a 24 éves Danyi Roland ellen elfogatóparancsot adtak ki, miután minden lehetséges előfordulási helyén hiába keresték. A kutatás továbbra is zajlik, mihamarabbi megtalálásához az államp

Halálos baleset az M5-ösön - Egy 19 éves fiatal vesztette életét

Három jármű összeütközött az M5-ös autópályán Inárcs térségében péntek este, a balesetben egy ember meghalt  - közölte a rendőrség. A police.hu tájékoztatása szerint  a 36-os kilométerszelvényénél egy román honosságú kamion egyelőre ismeretlen okból megállt, ekkor hátulról nekiütközött egy kisteherautó, majd az árokba sodródott. Mögötte egy személyautó érkezett, amelynek 19 éves sofőrje az ütközés elkerülése érdekében  balra rántotta a kormányt, és a szalagkorlátnak csapódott. A baleset következtében a személyautó 19 éves utasa a helyszínen meghalt, a jármű vezetőjét életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A kisteherautó 21 éves vezetője szintén kórházba került könnyű sérüléssel. A rendőrök az  útszakaszt lezárták, a Budapest felé közlekedőket a a 405-ös, valamint a 4606-os útra terelik. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !