Pizza pite

Hozzávalók

  • 1 kb. 35x25 cm nagyságú tepsihez
  • 150 g főtt sonka
  • 200 g pizza mozzarella
  • 20 g parmezán sajt
  • paradicsomszósz
  • 1 csomag leveles tészta

A tésztához

  • 500 g pizzaliszt
  • 4 g szárított élesztő
  • 50 ml olívaolaj
  • 300 ml langyos víz
  • 15 g só

A paradicsomszószhoz

  • 400 g hámozott paradicsom konzerv
  • 2 ek zöld pesztó
  • 3 ek olívaolaj
  • só, bors

A lekenéshez

  • 1 tojássárgája
  • 2 ek tejszín

Elkészítés

A pizza pite tésztájához a hozzávalókat alaposan összekeverjük és jól kidagasztjuk, majd lefedjük és 1,5 órán át kelni hagyjuk. 

Közben előkészítjük a többi hozzávalót: a sajtot felszeleteljük, a sonkát nagyobb darabokra tépkedjük, a parmezánt lereszeljük és a paradicsomszószhoz a hozzávalókat egy aprítógépben pürésítjük.

Ha megkelt a tészta, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk és elegyengetjük úgy, hogy egy picit a széle magasabban legyen. Megkenjük a paradicsomszósz kb. negyedével, rápakoljuk a sonkát, felszeletelt sajtot, reszelt parmezánt majd a maradék paradicsomszószt.

A leveles tésztával az egészet befedjük, lenyomkodjuk a széleinél és egy villával nagyon óvatosan megszurkáljuk a tetejét. Lekenjük a tojás+tejszín keverékével és 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Miután picit hűlt, kockákra vágjuk és ehetjük is. Kész a pizza pite!

Fotó és recept: Street Kitchen

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !