Kis híján tragédiával végződött egy kocsmai verekedés Kiskunhalason

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt egy férfi ellen. Az elkövető egy kiskunhalasi söröző előtt a barátnőjére tett megjegyzés miatt úgy megverte az egyik ismerősét, hogy a fejét az úttestbe beverő sértett életveszélyes koponyasérülést szenvedett.

A vádirat szerint a vádlott egy kiskunhalasi sörözőben szórakozott a barátnőjével és az egyik barátjával. A sörözőben volt a sértett is, aki csak felületesen ismerte a vádlottat. Az ittas férfi kiment a mosdóba, ahol összetalálkozott a szintén ittas sértettel. A sértett a férfi barátnőjére obszcén megjegyzést tett, amin a férfi felháborodott. Szidta és lökdöste a sértettet, aki a söröző előtti területre hátrált ki előle. A járdán a vádlott többször mellkason lökte a sértettet, majd egyszer nagy erővel, ököllel megütötte a sértett állát is.

A sértett férfi az ütéstől az egyensúlyát vesztve hanyatt esett és fejének hátsó részét az úttest kövezetébe ütötte, amitől elájult. A sértett a bántalmazás miatt könnyebb sérülések mellett közvetlenül életveszélyes, 8 napon túl gyógyuló koponyatörést is szenvedett. A sértettet kórházba szállították, mert a koponyaűri vérzés a sértett halálát is okozhatta volna.

A szabadlábon védekező, büntetlen előéletű férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését. Őt a főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja és büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta vele szemben. A bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !