Két hét leforgása alatt két embert is megkéselt Kecskemét belvárosában a többszörös visszaeső férfi

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2021 nyarán, két hét leforgása alatt Kecskemét belvárosában két férfit is megkéselt, valamint az egyikük apját is bántalmazta.

A vádirat szerint a vádlott 2021. július 17-én este Kecskeméten, a Petőfi Sándor utcában sétált, amikor szóváltásba került egy ismeretlen férfival, aki szóvá tette, hogy miért nézi őt a vádlott olyan feltűnően. Az ismeretlen egy átjáróhoz hívta a vádlottat, hogy a nézeteltérésüket tisztázzák.

A vádlott elindult az átjáró felé, a sértett pedig követni kezdte. Ekkor a vádlott hirtelen visszafordult és a zsebkésével egy vízszintes kaszáló mozdulatot tett a sértett mellkasa felé. A sértett hátralépett, a hasát és a mellkasát behúzta, így a vádlott kése a felsőruházatát átvágva karcolta a testét.

A vádlott a késsel ismét a sértett felé csapott, ami a jobb karját felületesen eltalálta. Ezután a vádlott távozott a helyszínről. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de életveszélyes sérülése is kialakulhatott volna.

Mintegy két hét múlva, augusztus 1-én a vádlott ismét a Petőfi Sándor utcában sétált, amikor összetalálkozott az egyik ismerősével. A vádlott neheztelt férfire, mert úgy érezte, hogy flegmán, nagyképűen viselkedik vele. A vádlott az ismerőst egy átjáróhoz hívta és közölte vele, hogy „vegyen vissza az arcából”, amire a sértett azt válaszolta, hogy nem ér rá.

A vádlott ököllel arcon ütötte a sértettet, majd előkapott egy másik zsebkést. Ekkor ért oda hozzájuk a sértett édesapja, aki megpróbálta a fiát és támadóját ellökni egymástól. Mielőtt ez sikerült volna, a vádlott a késsel hasba szúrta a sértettet. A sértett apja a fia védelmében hanyatt lökte a vádlottat, majd a sértett megpróbálta elvenni tőle a kést, de megbotlott és a vádlott mellé esett. Ekkor a vádlott a késsel nyakon, majd vállon szúrta az ismerősét.

A sértett apja megpróbálta elvenni a vádlottól a kést, dulakodni kezdtek, de a kés megvágta az apa ujját. Ezután a vádlott elszaladt a helyszínről. A sértett a nyakán, vállán és a hasán szenvedett sérüléseket, amelyek közül a mély nyaksérülés közvetlenül életveszélyes volt, de a hasat érő szúrásnak is lehetett volna életveszélyes következménye. A sértett apja a hüvelykujján könnyebb sérülést szenvedett, de maradandó idegsérülés is kialakulhatott volna. A vádlottat a rendőrök még augusztus 1-én elfogták, majd letartóztatásba került. Jelenleg egy másik ügyben jogerősen kiszabott börtönbüntetését tölti.

A büntetett előéletű, többszörös visszaeső vádlottat a főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, ugyanezen bűncselekmény kísérletével, valamint maradandó fogyatékosságot okozó könnyű testi sértés bűntettének kísérletével vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyház és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !