Kalauzt bántalmazott a jegy nélkül utazó férfi

Jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Fővárosi Törvényszék egy férfit, aki bántalmazta az őt pótdíjfizetésre felszólító kalauzt.

A bíróság csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a férfi jegy nélkül utazott a vonaton, ezért a jegyvizsgáló pótdíjfizetésre szólította fel. A férfi meglökte a kalauzt, és miután mindketten leszálltak a következő állomáson, kiabálni kezdett vele, többször megütötte, valamint megrúgta.

A kalauz - aki leszállás előtt telefonon értesítette a rendőröket - nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és testi sértés miatt tavaly szeptemberben első fokon két év, öt év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, a döntés ellen azonban az ügyészség súlyosításért fellebbezett.

A Fővárosi Törvényszék felülvizsgálata alapján az elsőfokú bíróság az eljárási szabályokkal összhangban lévő, törvényes ítéletet hozott, a cselekmény jogi minősítése megfelel a jogszabályoknak, a kiszabott büntetés időtartama pedig elegendő és szükséges a büntetési célok eléréséhez.

A másodfokú bíróság egyetértett a próbaidővel is, mivel a vádlott az elkövetéskor büntetlen előéletű volt, a bűncselekmény négy éve történt, továbbá a vádlott kártérítést ajánlott fel a sértettnek - olvasható a közleményben.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !