Ugrás a fő tartalomra

Gondatlan mozdonyvezető okozott komoly fennakadást

Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt azzal a 32 éves férfival szemben, akiknek sorozatos szabályszegései a Visonta közelében található Mátrai Erőmű rendező állomásán veszélyeztették a vasúti közlekedés biztonságát.

A vád szerint a férfi mozdonyvezetői szolgálatot látott el az állomáson, melynek során az volt a feladata, hogy az általa vezetett szerelvénnyel egy kijelölt vágányra tolasson, és az ott lévő 30 darab üres kocsit vegye fel. A sértett aznap tolatásvezetői feladatokat látott el, így ő is a mozdonyon, a vezetőfülkében tartózkodott.

A mozdonyvezető tolatott majd annak ellenére, hogy a tolatásvezető figyelmeztette arra, hogy lassabban haladjon a megengedett legnagyobb tolatási sebességet jócskán átlépve, 47 km/óra sebességre gyorsult a járművel. Utóbb, tetézve a bajt, a sebességtúllépés csökkentése érdekében a vádlott – szakszerűtlenül - a légfékberendezés használata helyett villanyfékezésbe kezdett, ezzel azonban nem tudta megakadályozni, hogy a szerelvény nekiütközzön az R-3 számú vágányon álló üres kocsisornak. A baleset nyomán 7 darab üres vagon kisiklott, továbbá a mozdony és három kocsi jelentős mértékben megrongálódott, melynek következtében több tízmillió forintot elérő anyagi kár keletkezett. 

A balesetben a tolatásvezető 8 napon belül gyógyuló, könnyű zúzódásos sérüléseket szenvedett el.

A vádlott számos, a vonatvezetésre vonatkozó kiemelt szabályt – így a mozdonyszemélyzet részére szóló utasítást, a forgalmi utasítást és a fékutasítást – is megszegte, ezzel pedig gondatlanságból más vagy mások életét vagy testi épségét veszélyeztette.

Az Egri Járási Ügyészség a vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétsége miatt benyújtott vádiratában a figyelmetlen mozdonyvezetővel szemben közérdekű munka büntetés, valamint vasúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Halálra késelte munkatársát egy férfi Veszprémben

Késsel szúrta meg munkatársát egy férfi Veszprémben. Bejelentés érkezett a rendőrségre 2022. május 22-én 6 óra 10 perckor, hogy egy veszprémi cég öltözőjében egy nőt több késszúrással megsebesítettek. A helyszínre érkező mentők a sérült életét már nem tudták megmenteni. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 25 éves férfit a munkahelyétől nem messze, egy helyi buszmegállóban elfogták a rendőrök, majd a rendőrségre előállították. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben. A helyszíni szemle és a nyomozási cselekmények jelenleg is folyamatban vannak. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Halálos baleset az M5-ösön - Egy 19 éves fiatal vesztette életét

Három jármű összeütközött az M5-ös autópályán Inárcs térségében péntek este, a balesetben egy ember meghalt  - közölte a rendőrség. A police.hu tájékoztatása szerint  a 36-os kilométerszelvényénél egy román honosságú kamion egyelőre ismeretlen okból megállt, ekkor hátulról nekiütközött egy kisteherautó, majd az árokba sodródott. Mögötte egy személyautó érkezett, amelynek 19 éves sofőrje az ütközés elkerülése érdekében  balra rántotta a kormányt, és a szalagkorlátnak csapódott. A baleset következtében a személyautó 19 éves utasa a helyszínen meghalt, a jármű vezetőjét életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A kisteherautó 21 éves vezetője szintén kórházba került könnyű sérüléssel. A rendőrök az  útszakaszt lezárták, a Budapest felé közlekedőket a a 405-ös, valamint a 4606-os útra terelik. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Összeütközött egy lakóbusz és egy személyautó, a balesetben egy ember meghalt

Összeütközött egy lakóbusz és egy személyautó a Szanyt Rábacsanakkal összekötő úton vasárnap délelőtt, a balesetben egy ember meghalt - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n. A tájékoztatás szerint a balesetnek egy súlyos sérültje is van. A helyszínelés idejére a rendőrök lezárták az utat. (MTI)/Fotó: Kisalföld.hu KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Halálos baleset történt Fegyverneknél

Motoros és személygépkocsi ütközött szerda reggel Fegyverneknél, a motoros a helyszínen meghalt - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel. Az adatok szerint a 4-es főúton Szolnok irányából Debrecen felé haladó gépkocsi a 34-es számú útra balra kanyarodva nem adott elsőbbséget a vele szemben közlekedő motorosnak és összeütköztek. A baleset helyszínelését a rendőrök félpályás útlezárás mellett végzik - tudatták. Fotó: MTI/Donka Ferenc KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Halálra gázolt a vonat egy 15 éves motorost

Halálra gázolt a vonat egy motorost Vámosgyörk és Hort között - közölte a Mávinform a honlapján. A motorost a Kassáról Budapestre tartó Hernád InterCity ütötte el egy vasúti átjáróban. A fénysorompó rendben működött - jegyezték meg. A baleset következtében a motort vezető 15 éves fiú a helyszínen életét vesztette - közölte a rendőrség. Fotó: police.hu KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !