Fűszeres sültkarfiol-saláta

Hozzávalók

  • 500 g karfiol
  • 250 g konzerv csicseriborsó
  • só, bors
  • 1 tk füstölt pirospaprika
  • 1 ½ tk római kömény
  • 1 tk fokhagymapor
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • ½ csokor kapor
  • 150 g natúr joghurt
  • 1 mk citromlé

Elkészítés:

A fűszeres sültkarfiol-saláta elkészítéséhez először a karfiolt rózsáira szedjük, és egy sütőpapíros tepsire rakjuk.

A csicseriborsót leszűrjük, átmossuk, és lecsepegtetjük, majd a karfiol mellé öntjük. 

Sózzuk, borsozzuk, mehet rá a pirospaprika, a római kömény, a fokhagymapor és az olívaolaj, majd az egészet alaposan átforgatjuk, hogy minden csicseriborsószemet és karfiolrózsát bevonjon az olajos fűszer.

200 fokos sütőbe toljuk kb. 25 percre, amíg szépen megpirulnak a zöldségek, majd hagyjuk őket kihűlni. 

Mikor kihűltek, összekeverjük durvára vágott petrezselyemmel és kaporral, egy tálra szedjük őket, megszórjuk kevés sóval, borssal, és meglocsoljuk fokhagymaporral elkevert joghurttal. 

Mehet rá pár csepp citromlé, és már kész is vagyunk!

(Street Kitchen)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !