Ugrás a fő tartalomra

Éveken keresztül bántalmazta, fenyegette feleségét az 54 éves férfi, melynek többször a gyermekeik is tanúi voltak

A Pápai Járási Ügyészség testi sértés vétségével elkövetett kapcsolati erőszak, zaklatás és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat azzal az 54 éves férfival szemben, aki éveken keresztül bántalmazta, fenyegette feleségét, melynek többször a gyermekeik is tanúi voltak.

A vádirat szerint a Pápa közeli faluban élő elkövető családjában a tekintélyelvűség uralkodott, és a férfi döntéseit a családtagoknak be kellett tartaniuk. A házastársak kapcsolata már a kisebb gyermekeik születése idején, megközelítőleg 2006-tól megromlott, gyakorivá váltak közöttük a viták, a férj rendszeresen lealacsonyító, az emberi méltóságot súlyosan sértő kifejezésekkel illette a feleségét, de volt, hogy bántalmazta is az asszonyt.

A viták oka általában a sértett jelentéktelen mulasztása, figyelmetlensége volt, melytől a férfi ingerültté vált, és leggyakrabban tenyérrel arcon ütötte a sértettet, de az is előfordult, hogy ököllel ütötte, megrúgta. A verbális és fizikális bántalmazások azt követően is folytatódtak, hogy a sértettnél súlyos betegséget állapítottak meg, és az elmúlt év szeptemberétől egyre gyakoribbá váltak. A sértett a bántalmazó magatartással szemben nem védekezett, mert attól a férje csak még agresszívebbé vált, utóbb pedig az egészségi állapota sem tette lehetővé, hogy ellenállást tanúsítson. A sértettnek a bántalmazások következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A jelenleg kamaszkorú gyermekek a házuk adottságai miatt többnyire fültanúi voltak édesanyjuk szidalmazásának, becsmérlésének, de előfordult, hogy a vádlott maga számolt be arról, hogy megverte az édesanyjukat, mert nem fogadott szót. A kiskorú sértettek tartottak a férfitól, a kéréseit ellentmondás nélkül teljesítették, a szüleik konfliktusába pedig nem avatkoztak be, és rendszerint arra kérték édesanyjukat, hogy tegye azt, amit apjuk kér tőle. Az elkövető a három gyermek nevelése során is alkalmazott testi fenyítést, de olyan is előfordult, hogy az egyik hazugságon fogott gyermekét megütötte, leköpte, és a nyakánál fogva rángatta.  

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabására és a közügyektől, valamint minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől történő eltiltására tett indítványt a Pápai Járásbíróságnak, melynek során tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné vagy kiskorúval egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyba kerülne.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Halálra késelte munkatársát egy férfi Veszprémben

Késsel szúrta meg munkatársát egy férfi Veszprémben. Bejelentés érkezett a rendőrségre 2022. május 22-én 6 óra 10 perckor, hogy egy veszprémi cég öltözőjében egy nőt több késszúrással megsebesítettek. A helyszínre érkező mentők a sérült életét már nem tudták megmenteni. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 25 éves férfit a munkahelyétől nem messze, egy helyi buszmegállóban elfogták a rendőrök, majd a rendőrségre előállították. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben. A helyszíni szemle és a nyomozási cselekmények jelenleg is folyamatban vannak. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Halálos baleset az M5-ösön - Egy 19 éves fiatal vesztette életét

Három jármű összeütközött az M5-ös autópályán Inárcs térségében péntek este, a balesetben egy ember meghalt  - közölte a rendőrség. A police.hu tájékoztatása szerint  a 36-os kilométerszelvényénél egy román honosságú kamion egyelőre ismeretlen okból megállt, ekkor hátulról nekiütközött egy kisteherautó, majd az árokba sodródott. Mögötte egy személyautó érkezett, amelynek 19 éves sofőrje az ütközés elkerülése érdekében  balra rántotta a kormányt, és a szalagkorlátnak csapódott. A baleset következtében a személyautó 19 éves utasa a helyszínen meghalt, a jármű vezetőjét életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A kisteherautó 21 éves vezetője szintén kórházba került könnyű sérüléssel. A rendőrök az  útszakaszt lezárták, a Budapest felé közlekedőket a a 405-ös, valamint a 4606-os útra terelik. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Összeütközött egy lakóbusz és egy személyautó, a balesetben egy ember meghalt

Összeütközött egy lakóbusz és egy személyautó a Szanyt Rábacsanakkal összekötő úton vasárnap délelőtt, a balesetben egy ember meghalt - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n. A tájékoztatás szerint a balesetnek egy súlyos sérültje is van. A helyszínelés idejére a rendőrök lezárták az utat. (MTI)/Fotó: Kisalföld.hu KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Halálos baleset történt Fegyverneknél

Motoros és személygépkocsi ütközött szerda reggel Fegyverneknél, a motoros a helyszínen meghalt - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel. Az adatok szerint a 4-es főúton Szolnok irányából Debrecen felé haladó gépkocsi a 34-es számú útra balra kanyarodva nem adott elsőbbséget a vele szemben közlekedő motorosnak és összeütköztek. A baleset helyszínelését a rendőrök félpályás útlezárás mellett végzik - tudatták. Fotó: MTI/Donka Ferenc KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Halálra gázolt a vonat egy 15 éves motorost

Halálra gázolt a vonat egy motorost Vámosgyörk és Hort között - közölte a Mávinform a honlapján. A motorost a Kassáról Budapestre tartó Hernád InterCity ütötte el egy vasúti átjáróban. A fénysorompó rendben működött - jegyezték meg. A baleset következtében a motort vezető 15 éves fiú a helyszínen életét vesztette - közölte a rendőrség. Fotó: police.hu KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !