Elpattan a fűrész korongja, a szétrepülő darabok végeztek a kiskunhalasi férfival

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt nyomoztak Kiskunhalason.

Téglákat vágott fiával az udvaron egy 51 éves férfi Kiskunhalason, amikor szörnyű baleset történt: a fűrész korongja elpattant. A szétrepülő darabok egyike a férfi orrnyerge és homloka közé, másik eleme pedig a mellkasába fúródott. Fia egyből apja segítségére sietett, de már hiába, mert az belehalt a sérüléseibe - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság nyomozói szakértők bevonásával vizsgálták a történteket. Igazságügyi műszaki szakértőt rendeltek ki, akinek véleménye alapján a sértett halálát az okozta, hogy nem tartották be a munkabiztonsági és munkavédelmi szabályokat. Kiderült, hogy a gépet ketten barkácsolták házilag és használták. A fűrésztárcsa és az ékszíjhajtás nem rendelkezett védőburkolattal, továbbá a gép újraindítás elleni védelemmel sem volt ellátva. A téglavágás közben nem használtak védőeszközt, illetve a gépasztal sem volt ellátva a munkadarabok vezetésére szolgáló vezetősínnel, ütközővel.

A történtekkel kapcsolatban az apának és a fiának a felelőssége egyaránt megállapítható, azonban sajnálatos módon már csak egyikük tud felelni a gondatlanságukért. A 26 éves kiskunhalasit gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt. Az ügy vizsgálatát befejezték és az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.        

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !