Egyszerű brokkolifőzelék

Fotó: Streetkitchen
Hozzávalók:

  • 400 g brokkoli (szárral együtt)
  • 20 g vaj
  • 1 fej hagyma
  • só, bors
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 600 ml víz
  • 1 tk friss citromlé
  • 1 tk keményítő (elhagyható)
  • A tálaláshoz
  • rántott sajt vagy tojás

Elkészítés:

Az egyszerű brokkolifőzelékhez először is a brokkolit rózsáira szedjük, 200 g-ot félrerakunk belőle későbbre, a szárát pedig apróra vágjuk. 

A vajat felmelegítjük, és megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát.

 Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, majd rárakjuk a felaprított brokkoliszárat és a maradék rózsát. 

Összeforgatjuk, majd felöntjük a vízzel, és puhára főzzük. 

Leturmixoljuk, beletesszük a félretett rózsákat, és addig főzzük, amíg meg nem puhulnak, ez kb. 8-10 perc. Ekkorra már eléggé besűrűsödik, de ha szeretnétek, egy kis vízzel kikevert keményítővel is besűríthetitek. 

Ízesítjük egy kis citromlével, ha kell rásózunk, és már tálalhatjuk is. Rántott sajttal a legjobb.

(Via Streetkitchen)