Ugrás a fő tartalomra

Egy bűnbanda az ország több pontján, nyílászáró korszerűsítés ürügyén csalt ki pénzt idős emberektől

Az ország több pontján, nyílászáró korszerűsítés ürügyén csaltak ki pénzt idős emberektől. A baranyai nyomozók felszámolták a csalásra szakosodott bűnbandát.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi nyomozói 2022. április 26-án hat Borsod megyei férfit hallgattak ki, akiket többrendbeli csalással gyanúsítanak. A gyanú szerint egy 32 éves miskolci férfi 2019 júniusa és 2021 májusa között azzal bízta meg öt társát, hogy cégeinek képviseletében, üzletkötőként eljárva házaló módszerrel ügyfeleket – elsősorban idős személyeket – keressenek fel az ország egész területén. Feladatuk az volt, hogy szerződést kössenek velük a lakásuk nyílászáróinak korszerűsítésére. Emellett energetikai tanúsítványt is ígértek, de volt akiknek a nyílászárók cseréjére is ajánlatot tettek.

Miután a szerződést megkötötték, a helyszínen az üzletkötő kitöltött egy adatlapot a helyiségekről és a nyílászárókról, majd a felmérési díj gyanánt a vállalkozói díj jelentős részét készpénzben átvette, amelyről számlát is adott az ügyfeleknek. A csalók még arra is ügyeltek, hogy olyan szerződésmintát használtak, amelyen a fogyasztókra vonatkozó lényegi rendelkezések tudatosan, a szinte már olvashatatlan, apróbetűs részben szerepeltek. Mint például az is, hogy az üzletkötők által elvégzett „felmérésnek” nevezett látszattevékenység egy önálló szolgáltatás, és annak díját felmondás esetén sem adják vissza. Tévedésbe ejtették tovább őket azzal is, hogy energetikai tanúsítványt ajánlottak nekik, amelyet úgy tüntettek fel, mintha egy hiteles okiratot kapnának, azonban az valójában semmilyen értékkel nem bírt. A szerződéskötés és a pénz átvételét követően több megrendelő is jelezte a cégek számára, hogy szeretnének elállni a szerződéstől, illetve a kifizetett összeget visszakapni, ekkor tájékoztatták az ügyfeleket arról, hogy a szerződés értelmében nem áll módjukban pénzt visszafizetni.

A széleskörű nyomozás eredményeképpen a nyomozók beazonosították, majd elfogták a csalókat. A gyanúsítottak a közel 100 sértettnek – akiknek jelentős része pécsi – több mint 12 millió forint kárt okoztak a bűncselekményekkel. A sértettek polgári jogi igényeinek biztosítása céljából a rendőrség zár alá vett két személygépkocsit, valamint egy miskolci ingatlannak a 32 éves gyanúsítottra eső tulajdonrészét. A bűnbanda tagjai ellen többrendbeli csalás elkövetése miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság, a cégvezetőt őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tragédia: kizuhant a negyedikről egy hároméves kislány

Börtönbüntetésre ítélték a negyedik emeleti ablakból kizuhant gyermek ügyének három vádlottját - tájékoztatta a Budapest Környéki Törvényszék hétfőn az MTI-t. Közleményük szerint a vádlottak közül ketten házastársak, a harmadik, a barátjuk pedig a hároméves kislány keresztanyja volt. A házaspár 2017. április 3-ától közös munkahelyen, három műszakban, de egymással mindig azonos beosztás szerint dolgozott. Emiatt a szülők a barátjukat kérték, hogy vigyázzon a hároméves kislányukra. Amikor a gyermek szülei éjszakás beosztásban dolgoztak, a keresztanya 21 órára ment át hozzájuk és reggel 6-ig vigyázott a gyerekre, mert a munkába kellett mennie. Ezeken a napokon a szülei hazaérkezéséig a kislány - legfeljebb fél órára - magára maradt a lakásban; április 4. és május 20. között tízszer történt ez meg. Közben kétszer is előfordult, hogy a gyerek felébredt. Egyszer a nő a férjét hívta, hogy menjen át és vigyázzon a kicsire, másodszor pedig felöltöztette a kislányt és útközben átadta a hazafelé

Horrorbaleset Nemesnádudvarnál: fának sodródott a motoros, utasa szörnyethalt

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy motorossal szemben. A férfi motorkerékpárjával nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedett, lesodródott az útról, majd egy fának csapódott. A motorkerékpár rázuhant a mögötte ülő utasra, aki ennek következtében a helyszínen életét vesztette. A vádirat szerint a keceli férfi Nemesnádudvar térségében 90-104 km/h sebességgel közlekedett motorkerékpárjával a töredezett, egyenetlen aszfaltfelületű 54. számú főúton. Egy balra ívelő útkanyarulathoz érve – mivel nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedett – motorkerékpárjával kisodródott a jobboldali útpadkára, majd az árokba hajtva felborult. Ezután a motor még mintegy 30 m hosszan továbbsodródott, míg végül egy fának ütközve, a sofőr mögötti ülésen utazó nő testére zuhanva megállt. A baleset következtében a motorkerékpár bukósisakot viselő utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vádlott maga is

Így csapódott egy kamionos fékezés nélkül az álló kamionsorba (videó)

A baleset az M1-es autópályán, Győr közelében történt. A figyelmetlen sofőr miatt történt ötös karambolban hárman sérültek meg, az anyagi kár jelentős - számolt RTL.hu. A súlyos autópálya-balesetről tett ki videót a Magyar Közút az Instagramra hétfőn délelőtt. Az ötös karambol május 11-én történt az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Győr térségében. A külső sávban egy korábbi baleset mögött állt a feltorlódott hosszú kamionsor, amikor az utolsó teherautó vontatmányába nagy sebességgel belecsapódott egy érkező kamionos. A bejegyzés megtekintése az Instagramon Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Danyi Roland ellen elfogatóparancsot adtak ki

A ceglédi nyomozók fél nap alatt elfogtak egy rablót, Danyi Roland ellen elfogatóparancsot adtak ki. A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a képen látható, 24 éves Danyi Roland ellen. Csemő külterületén, 2022. május 15-én dél körül támadtak rá akkor még ismeretlen tettesek egy 49 éves férfire. Bántalmazták, rugdosták és - hiába próbálta megakadályozni – elvették pénztárcáját, amiben közel 150 ezer forint volt. A sértett súlyosan megsérült, eltört az orra és testét zúzódások borították. A támadással összefüggésben 12 órán belül a rendőrök látókörébe került egy 26 éves ceglédi férfi. R. Rafaelt másnap reggel lakásán fogták el a rendőrök, miután a kisegítették az ágyneműtartóból. Őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatását. Társa, a 24 éves Danyi Roland ellen elfogatóparancsot adtak ki, miután minden lehetséges előfordulási helyén hiába keresték. A kutatás továbbra is zajlik, mihamarabbi megtalálásához az államp

Halálos baleset az M5-ösön - Egy 19 éves fiatal vesztette életét

Három jármű összeütközött az M5-ös autópályán Inárcs térségében péntek este, a balesetben egy ember meghalt  - közölte a rendőrség. A police.hu tájékoztatása szerint  a 36-os kilométerszelvényénél egy román honosságú kamion egyelőre ismeretlen okból megállt, ekkor hátulról nekiütközött egy kisteherautó, majd az árokba sodródott. Mögötte egy személyautó érkezett, amelynek 19 éves sofőrje az ütközés elkerülése érdekében  balra rántotta a kormányt, és a szalagkorlátnak csapódott. A baleset következtében a személyautó 19 éves utasa a helyszínen meghalt, a jármű vezetőjét életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A kisteherautó 21 éves vezetője szintén kórházba került könnyű sérüléssel. A rendőrök az  útszakaszt lezárták, a Budapest felé közlekedőket a a 405-ös, valamint a 4606-os útra terelik. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !