Ugrás a fő tartalomra

Az italozó és kábítószer fogyasztó biharkeresztesi férfi rendszeresen verte élettársát, aki belehalt ebbe

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a fiatal férfi ellen, aki éveken keresztül rendszeresen verte élettársát, aki a 2021. május 16-i bántalmazásba belehalt.

A vádlott és a sértett több éve élettársi kapcsolatban éltek Biharkeresztesen, két közös gyermekük született. 2019 nyarától kezdődően a férfi rászokott a kábítószerre, mindemellett szeszes italt is fogyasztott. Amikor ezekre nem volt pénze, elvonási tünetei miatt feszült és ideges volt, ilyenkor a dühét az élettársán vezette le, akit kezdetben csak szóban, majd egyre gyakrabban tettlegesen is bántalmazott.

A sértett ilyen körülmények között rászokott az alkoholra, emiatt egyre kevesebbet törődött a gyermekeivel és a háztartással, amit a férfi kifogásolt és emiatt is rendszeresen megverte.

A sértett nem tudott a vádlottal tovább együtt élni, ezért 2021. május elején elköltözött egy helybeli férfi ismerőséhez. 2021. május 16-án reggel a férfi megjelent az élettársa tartózkodási helyén, ahol kibékültek. A nap folyamán az élettárs és az őt befogadó férfi közötti helyzetet félreértve a vádlott rendkívül felindult állapotba került, rátámadt a sértettre, a nyakát szorongatta, a haját tépte, illetve ököllel többször fejen ütötte. Az ütésektől a földre kerülő sértettbe többször nekifutásból belerúgott. A verést követően azonban a sértett kibékült a párjával, és visszatértek a közös lakóhelyükre. Itt a férfi 22 órakor olyan indulatos állapotba került, hogy tört-zúzott, majd a sértettet ismételten ököllel testszerte, de különösen a fejét ütötte.

Másnap kora reggel már a sértett eszméletlenül feküdt a házban, majd az elkövető az édesanyja segítéségével értesítette a mentőket. Az orvosi ellátás során a sértettet kétszer újraélesztették a helyszínen, azonban 2021. május 20-án kórházba szállítását követően meghalt.

Az ügyben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőrfőkapitányság nyomozott.

A jelenleg letartóztatásban lévő férfi ellen a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette és testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken.

A főügyészség a vádiratban a vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá a vádiratban mértékes indítványt is tett arra az esetre, ha a vádlott a törvényszék előkészítő ülésén a vádiratban foglaltak szerint beismeri a bűncselekmények elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Halálra késelte munkatársát egy férfi Veszprémben

Késsel szúrta meg munkatársát egy férfi Veszprémben. Bejelentés érkezett a rendőrségre 2022. május 22-én 6 óra 10 perckor, hogy egy veszprémi cég öltözőjében egy nőt több késszúrással megsebesítettek. A helyszínre érkező mentők a sérült életét már nem tudták megmenteni. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 25 éves férfit a munkahelyétől nem messze, egy helyi buszmegállóban elfogták a rendőrök, majd a rendőrségre előállították. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben. A helyszíni szemle és a nyomozási cselekmények jelenleg is folyamatban vannak. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Halálos baleset az M5-ösön - Egy 19 éves fiatal vesztette életét

Három jármű összeütközött az M5-ös autópályán Inárcs térségében péntek este, a balesetben egy ember meghalt  - közölte a rendőrség. A police.hu tájékoztatása szerint  a 36-os kilométerszelvényénél egy román honosságú kamion egyelőre ismeretlen okból megállt, ekkor hátulról nekiütközött egy kisteherautó, majd az árokba sodródott. Mögötte egy személyautó érkezett, amelynek 19 éves sofőrje az ütközés elkerülése érdekében  balra rántotta a kormányt, és a szalagkorlátnak csapódott. A baleset következtében a személyautó 19 éves utasa a helyszínen meghalt, a jármű vezetőjét életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A kisteherautó 21 éves vezetője szintén kórházba került könnyű sérüléssel. A rendőrök az  útszakaszt lezárták, a Budapest felé közlekedőket a a 405-ös, valamint a 4606-os útra terelik. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Összeütközött egy lakóbusz és egy személyautó, a balesetben egy ember meghalt

Összeütközött egy lakóbusz és egy személyautó a Szanyt Rábacsanakkal összekötő úton vasárnap délelőtt, a balesetben egy ember meghalt - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n. A tájékoztatás szerint a balesetnek egy súlyos sérültje is van. A helyszínelés idejére a rendőrök lezárták az utat. (MTI)/Fotó: Kisalföld.hu KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Halálos baleset történt Fegyverneknél

Motoros és személygépkocsi ütközött szerda reggel Fegyverneknél, a motoros a helyszínen meghalt - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel. Az adatok szerint a 4-es főúton Szolnok irányából Debrecen felé haladó gépkocsi a 34-es számú útra balra kanyarodva nem adott elsőbbséget a vele szemben közlekedő motorosnak és összeütköztek. A baleset helyszínelését a rendőrök félpályás útlezárás mellett végzik - tudatták. Fotó: MTI/Donka Ferenc KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Halálra gázolt a vonat egy 15 éves motorost

Halálra gázolt a vonat egy motorost Vámosgyörk és Hort között - közölte a Mávinform a honlapján. A motorost a Kassáról Budapestre tartó Hernád InterCity ütötte el egy vasúti átjáróban. A fénysorompó rendben működött - jegyezték meg. A baleset következtében a motort vezető 15 éves fiú a helyszínen életét vesztette - közölte a rendőrség. Fotó: police.hu KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !