Ugrás a fő tartalomra

Az italozó és kábítószer fogyasztó biharkeresztesi férfi rendszeresen verte élettársát, aki belehalt ebbe

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a fiatal férfi ellen, aki éveken keresztül rendszeresen verte élettársát, aki a 2021. május 16-i bántalmazásba belehalt.

A vádlott és a sértett több éve élettársi kapcsolatban éltek Biharkeresztesen, két közös gyermekük született. 2019 nyarától kezdődően a férfi rászokott a kábítószerre, mindemellett szeszes italt is fogyasztott. Amikor ezekre nem volt pénze, elvonási tünetei miatt feszült és ideges volt, ilyenkor a dühét az élettársán vezette le, akit kezdetben csak szóban, majd egyre gyakrabban tettlegesen is bántalmazott.

A sértett ilyen körülmények között rászokott az alkoholra, emiatt egyre kevesebbet törődött a gyermekeivel és a háztartással, amit a férfi kifogásolt és emiatt is rendszeresen megverte.

A sértett nem tudott a vádlottal tovább együtt élni, ezért 2021. május elején elköltözött egy helybeli férfi ismerőséhez. 2021. május 16-án reggel a férfi megjelent az élettársa tartózkodási helyén, ahol kibékültek. A nap folyamán az élettárs és az őt befogadó férfi közötti helyzetet félreértve a vádlott rendkívül felindult állapotba került, rátámadt a sértettre, a nyakát szorongatta, a haját tépte, illetve ököllel többször fejen ütötte. Az ütésektől a földre kerülő sértettbe többször nekifutásból belerúgott. A verést követően azonban a sértett kibékült a párjával, és visszatértek a közös lakóhelyükre. Itt a férfi 22 órakor olyan indulatos állapotba került, hogy tört-zúzott, majd a sértettet ismételten ököllel testszerte, de különösen a fejét ütötte.

Másnap kora reggel már a sértett eszméletlenül feküdt a házban, majd az elkövető az édesanyja segítéségével értesítette a mentőket. Az orvosi ellátás során a sértettet kétszer újraélesztették a helyszínen, azonban 2021. május 20-án kórházba szállítását követően meghalt.

Az ügyben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőrfőkapitányság nyomozott.

A jelenleg letartóztatásban lévő férfi ellen a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette és testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken.

A főügyészség a vádiratban a vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá a vádiratban mértékes indítványt is tett arra az esetre, ha a vádlott a törvényszék előkészítő ülésén a vádiratban foglaltak szerint beismeri a bűncselekmények elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem ültek fel a provokációnak a somogyi rendőrök

Felvételt készített a velük szemben intézkedő rendőrökről egy közúti ellenőrzéssel érintett férfi és nő 2022. szeptember 24-én este Balatonszemesen. Az eseménysort rögzítő videót ezt követően – a testület tagjait becsmérlő üzenettel ellátva – a Youtube-ra is feltöltötték. A férfi esetében ez nem egyedülálló: Facebook oldalán több olyan bejegyzés, valamint képsorok is láthatóak, amelyek a rendőrökkel szemben szándékos és provokatív fellépésről tanúskodnak. A feltöltő a felvétel leírásában valótlanságokat állít. A tényleges történések szerint – amelynek jelentős része egyébként a felvételen is látszik/hallatszik – a jármű vezetője és utasa a többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó személyazonosságát igazolni, emiatt a rendőrök mindkettőjüket előállították.  Az intézkedés a parancsnoki kivizsgálás alapján szakszerű és jogszerű volt. Molnár Gábor rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány az eseményeket követően köszönetét fejezte ki az intézkedésben résztvevő kollégáinak, aki

Holttestet találtak a rendőrök Újszásznál, a lakosság segítségét kérik

A rendőrség a lakosság segítségét kéri. A Szolnoki Rendőrkapitányság eljárást folytat ismeretlen személy rendkívüli halála miatt. A rendelkezésre álló adatok szerint 2022. július 30-án 15 óra 52 perckor, Újszász külterületén a Zagyva folyó és a 32-es számú főút 57. kilométerszelvénye közötti parkerdő területén egy holttestet találtak. Az elhunyt férfinél azonosításra alkalmas iratok nem voltak. Az elhunyt kb. 170 cm magas, 40-50 év körüli, normál testalkatú férfi. Az elhalt világoskék színű, Nike feliratú pólót, továbbá fekete színű – mindkét oldalon 2 db fehér csíkkal ellátott – térdnadrágot viselt. A Szolnoki Rendőrkapitányság kéri, hogy aki az ismeretlen férfi személyazonosságával kapcsolatban adattal, információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Szolnoki Rendőrkapitányságon, vagy hívja a 06-56-501-600 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, vagy tárcsázza a 112-es segélyhívó számot. Megosztás

Halálos baleset - Hátulról hajtott neki egy lovasfogatnak egy hajdúdorogi férfi

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy hajdúdorogi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított a 3317-es úton haladt Hajdúnánás felé. A férfi tehergépkocsijával nem a forgalmi, illetve látási viszonyoknak megfelelően közlekedett és hátulról nekiütközött egy lovasfogatnak. A baleset következtében az autó vezetője könnyű, míg a fogat hajtója súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett, később pedig a kórházban életét vesztette. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság. Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

A külseje miatt gúnyolták az iskolában a 11 éves gyürei kislányt, aki öngyilkos akart lenni

Gyürén egy 11 éves kislány lépett ki a vonat elé: iskolai zaklatások miatt akart véget vetni az életének.  Szomorú tragédia történt vasárnap Gyürén: egy kislány a nyílt pályán lépett ki a vonat elé, szándékosan. A 11 éves gyermeket életveszélyes állapotban szállították kórházba a baleset után, amit a monzdonyvezető már nem tudott elkerülni. A kislányt nagyszülei nevelték, az ismerőseik értetlenül álltak a tragédia előtt. Kiderült, hogy a gyermek iskolai zaklatások miatt akart véget vetni az életének - írta a Life . "A lába szilánkosra tört és súlyosan roncsolódott a koponyája" - mondta a Borsnak a kislány, Hanna nagypapája. Mint kiderült, a gyereket a külseje miatt bántották, többször sírva ment haza. "Bementem az iskolába, hogy a problémát jelezzem, de nem lett eredménye" - árulta el a nagypapa. A gyerek állapota még mindig kritikus Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Halálos baleset történt Sülysápnál

Fotó: Kókai önkéntes tűzoltó egyesület Halálos baleset történt kedden reggel Sülysáp közelében - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. Személyautó ütközött villás targoncának a Bagot és Sülysápot összekötő 3105-ös úton. A karambolban az autó 69 éves gyömrői sofőrje a helyszínen meghalt. A helyszínelés idejére az utat teljes szélességében lezárták a rendőrök. Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !