Ugrás a fő tartalomra

Autós üldözés Putnokon: részeg sofőr menekült a rendőrök elől

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés, ittas állapotban elkövetett járművezetés és becsületsértés miatt gyanúsítottként hallgatta ki az őrizetben lévő férfit, és indítványozta letartóztatásának elrendelését.

2022. április 11-én délelőtt egy helyi férfi erősen ittas állapotban jelent meg a Putnoki Járási Hivatalban ügyintézés céljából, ahová a pár száz méterre lévő otthonából gépjárművel érkezett.

A kormányhivatal dolgozóinak jelzésére rendőr járőrök jelentek meg a helyszínen, akik észlelték, hogy a középkorú férfi a hivatal parkolójából gépkocsival indul el a 26-os számú főúton Miskolc irányába.

A rendőrök fényjelzés és szakaszos kürtölés mellett intézkedés alá kívánták vonni a férfit, aki ekkor gyorsításba kezdett. Amikor a szolgálati gépjármű a férfi kocsija mellé ért, – a felező vonalat is átlépve – autóját hirtelen balra, a rendőrautó felé kormányozta, amelynek sofőrje az ütközést csak úgy tudta elkerülni, hogy vészfékezést alkalmazott.

Miután a rendőrautó a terhelt gépjárműve mögé húzódott, ismét előzésébe kezdett. Ekkor az elkövető autójával – irányjelzés nélkül – hirtelen kormánymozdulattal balra kanyarodott úgy, hogy az összeütközést a rendőr ismét csak vészfékezéssel tudta elhárítani.

A több közlekedési szabályt megszegő férfi végül a lakása előtt állt meg, ahol a rendőrök felszólítása ellenére nem igazolta magát, és szidalmazta, majd folyamatosan megöléssel fenyegette őket és családjukat. A rendőrök testi kényszert alkalmaztak az intézkedésnek még percekig ellenszegülő férfival szemben, és kezeit hátra bilincselve törték meg az ellenállását, aki még ezt követően is az egyik rendőr felé rúgott.

A regionális nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, aki a terhére rótt bűncselekmények elkövetése miatt egy évtől hét és fél évig terjedő szabadságvesztés büntetés kiszabására számíthat - olvasható a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleményében.

Az ügyészség letartóztatás elrendelésére irányuló indítványáról ma dönt a Debreceni Járásbíróság.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Halálra késelte munkatársát egy férfi Veszprémben

Késsel szúrta meg munkatársát egy férfi Veszprémben. Bejelentés érkezett a rendőrségre 2022. május 22-én 6 óra 10 perckor, hogy egy veszprémi cég öltözőjében egy nőt több késszúrással megsebesítettek. A helyszínre érkező mentők a sérült életét már nem tudták megmenteni. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 25 éves férfit a munkahelyétől nem messze, egy helyi buszmegállóban elfogták a rendőrök, majd a rendőrségre előállították. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben. A helyszíni szemle és a nyomozási cselekmények jelenleg is folyamatban vannak. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Halálos baleset az M5-ösön - Egy 19 éves fiatal vesztette életét

Három jármű összeütközött az M5-ös autópályán Inárcs térségében péntek este, a balesetben egy ember meghalt  - közölte a rendőrség. A police.hu tájékoztatása szerint  a 36-os kilométerszelvényénél egy román honosságú kamion egyelőre ismeretlen okból megállt, ekkor hátulról nekiütközött egy kisteherautó, majd az árokba sodródott. Mögötte egy személyautó érkezett, amelynek 19 éves sofőrje az ütközés elkerülése érdekében  balra rántotta a kormányt, és a szalagkorlátnak csapódott. A baleset következtében a személyautó 19 éves utasa a helyszínen meghalt, a jármű vezetőjét életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A kisteherautó 21 éves vezetője szintén kórházba került könnyű sérüléssel. A rendőrök az  útszakaszt lezárták, a Budapest felé közlekedőket a a 405-ös, valamint a 4606-os útra terelik. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Összeütközött egy lakóbusz és egy személyautó, a balesetben egy ember meghalt

Összeütközött egy lakóbusz és egy személyautó a Szanyt Rábacsanakkal összekötő úton vasárnap délelőtt, a balesetben egy ember meghalt - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n. A tájékoztatás szerint a balesetnek egy súlyos sérültje is van. A helyszínelés idejére a rendőrök lezárták az utat. (MTI)/Fotó: Kisalföld.hu KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Halálos baleset történt Fegyverneknél

Motoros és személygépkocsi ütközött szerda reggel Fegyverneknél, a motoros a helyszínen meghalt - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel. Az adatok szerint a 4-es főúton Szolnok irányából Debrecen felé haladó gépkocsi a 34-es számú útra balra kanyarodva nem adott elsőbbséget a vele szemben közlekedő motorosnak és összeütköztek. A baleset helyszínelését a rendőrök félpályás útlezárás mellett végzik - tudatták. Fotó: MTI/Donka Ferenc KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Halálra gázolt a vonat egy 15 éves motorost

Halálra gázolt a vonat egy motorost Vámosgyörk és Hort között - közölte a Mávinform a honlapján. A motorost a Kassáról Budapestre tartó Hernád InterCity ütötte el egy vasúti átjáróban. A fénysorompó rendben működött - jegyezték meg. A baleset következtében a motort vezető 15 éves fiú a helyszínen életét vesztette - közölte a rendőrség. Fotó: police.hu KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !