Ugrás a fő tartalomra

Álnéven adott le ételrendelést, kifigyelte a pizzafutárt, majd annak gépkocsijával elhajtott

Jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmények miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy férfival szemben. Az elkövető álnéven adott le ételrendelést, kifigyelte a pizzafutárt, majd annak gépkocsijával elhajtott.

A vádirat szerint a férfi álnéven rendelt ételt, a kézbesítési címeként olyan esztergomi címet adott meg, ami nem az övé. A pizzafutár mintegy fél óra elteltével kiszállította az ételt egy gépkocsival. Az elkövető titokban figyelte a sértettet, vele folyamatosan telefonon kapcsolatban állt és őt – azért, hogy a gépkocsijától eltávolítsa – az esztergomi térre irányította.  A futár az indítókulcsot a gépkocsiban hagyta. A vezetői engedéllyel nem rendelkező elkövető a járműbe beült és azzal elhajtott, a gépkocsiban volt étel, melegen tartó táska, valamint rádiósmagnó, töltő, és kormányvédő. Az esztergomi rendőrök a gépkocsit másnap megtalálták, a rádiósmagnót pedig az elkövető esztergomi lakóhelyén foglalták le.

Az elkövető az Esztergom Kis-Duna sétányon kerékpározott, amikor utolérte az előtte szintén kerékpárral közlekedő sértett nőt. A férfi ekkor hirtelen mozdulattal kikapta a sértett kerékpárjának első kosarába helyezett bevásárlótáskáját, amiben iratai, készpénze, 2 darab bankkártyája és használati tárgyai voltak.  A lopás elkövetési értéke 14.850 forint, amely nem térült meg, mivel a táskát és annak tartalmát az elkövető később a Dunába dobta. A férfi a bankkártyákat jogosulatlanul használta. Az egyikkel 9.360 forint kárt okozott a sértettnek, amikor pizzát rendelt, valamint tizenhatszor próbált fizetni a két bankkártyával, de a tranzakciók sikertelenek maradtak, mivel a sértett a bankkártyákat letiltatta.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a letartóztatásban lévő különös visszaeső férfit börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, és 63.946 forint vagyonelkobzásra ítélje.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Halálra késelte munkatársát egy férfi Veszprémben

Késsel szúrta meg munkatársát egy férfi Veszprémben. Bejelentés érkezett a rendőrségre 2022. május 22-én 6 óra 10 perckor, hogy egy veszprémi cég öltözőjében egy nőt több késszúrással megsebesítettek. A helyszínre érkező mentők a sérült életét már nem tudták megmenteni. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 25 éves férfit a munkahelyétől nem messze, egy helyi buszmegállóban elfogták a rendőrök, majd a rendőrségre előállították. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben. A helyszíni szemle és a nyomozási cselekmények jelenleg is folyamatban vannak. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Halálos baleset az M5-ösön - Egy 19 éves fiatal vesztette életét

Három jármű összeütközött az M5-ös autópályán Inárcs térségében péntek este, a balesetben egy ember meghalt  - közölte a rendőrség. A police.hu tájékoztatása szerint  a 36-os kilométerszelvényénél egy román honosságú kamion egyelőre ismeretlen okból megállt, ekkor hátulról nekiütközött egy kisteherautó, majd az árokba sodródott. Mögötte egy személyautó érkezett, amelynek 19 éves sofőrje az ütközés elkerülése érdekében  balra rántotta a kormányt, és a szalagkorlátnak csapódott. A baleset következtében a személyautó 19 éves utasa a helyszínen meghalt, a jármű vezetőjét életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A kisteherautó 21 éves vezetője szintén kórházba került könnyű sérüléssel. A rendőrök az  útszakaszt lezárták, a Budapest felé közlekedőket a a 405-ös, valamint a 4606-os útra terelik. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Összeütközött egy lakóbusz és egy személyautó, a balesetben egy ember meghalt

Összeütközött egy lakóbusz és egy személyautó a Szanyt Rábacsanakkal összekötő úton vasárnap délelőtt, a balesetben egy ember meghalt - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n. A tájékoztatás szerint a balesetnek egy súlyos sérültje is van. A helyszínelés idejére a rendőrök lezárták az utat. (MTI)/Fotó: Kisalföld.hu KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Halálos baleset történt Fegyverneknél

Motoros és személygépkocsi ütközött szerda reggel Fegyverneknél, a motoros a helyszínen meghalt - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel. Az adatok szerint a 4-es főúton Szolnok irányából Debrecen felé haladó gépkocsi a 34-es számú útra balra kanyarodva nem adott elsőbbséget a vele szemben közlekedő motorosnak és összeütköztek. A baleset helyszínelését a rendőrök félpályás útlezárás mellett végzik - tudatták. Fotó: MTI/Donka Ferenc KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Halálra gázolt a vonat egy 15 éves motorost

Halálra gázolt a vonat egy motorost Vámosgyörk és Hort között - közölte a Mávinform a honlapján. A motorost a Kassáról Budapestre tartó Hernád InterCity ütötte el egy vasúti átjáróban. A fénysorompó rendben működött - jegyezték meg. A baleset következtében a motort vezető 15 éves fiú a helyszínen életét vesztette - közölte a rendőrség. Fotó: police.hu KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !