Álnéven adott le ételrendelést, kifigyelte a pizzafutárt, majd annak gépkocsijával elhajtott

Jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmények miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy férfival szemben. Az elkövető álnéven adott le ételrendelést, kifigyelte a pizzafutárt, majd annak gépkocsijával elhajtott.

A vádirat szerint a férfi álnéven rendelt ételt, a kézbesítési címeként olyan esztergomi címet adott meg, ami nem az övé. A pizzafutár mintegy fél óra elteltével kiszállította az ételt egy gépkocsival. Az elkövető titokban figyelte a sértettet, vele folyamatosan telefonon kapcsolatban állt és őt – azért, hogy a gépkocsijától eltávolítsa – az esztergomi térre irányította.  A futár az indítókulcsot a gépkocsiban hagyta. A vezetői engedéllyel nem rendelkező elkövető a járműbe beült és azzal elhajtott, a gépkocsiban volt étel, melegen tartó táska, valamint rádiósmagnó, töltő, és kormányvédő. Az esztergomi rendőrök a gépkocsit másnap megtalálták, a rádiósmagnót pedig az elkövető esztergomi lakóhelyén foglalták le.

Az elkövető az Esztergom Kis-Duna sétányon kerékpározott, amikor utolérte az előtte szintén kerékpárral közlekedő sértett nőt. A férfi ekkor hirtelen mozdulattal kikapta a sértett kerékpárjának első kosarába helyezett bevásárlótáskáját, amiben iratai, készpénze, 2 darab bankkártyája és használati tárgyai voltak.  A lopás elkövetési értéke 14.850 forint, amely nem térült meg, mivel a táskát és annak tartalmát az elkövető később a Dunába dobta. A férfi a bankkártyákat jogosulatlanul használta. Az egyikkel 9.360 forint kárt okozott a sértettnek, amikor pizzát rendelt, valamint tizenhatszor próbált fizetni a két bankkártyával, de a tranzakciók sikertelenek maradtak, mivel a sértett a bankkártyákat letiltatta.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a letartóztatásban lévő különös visszaeső férfit börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, és 63.946 forint vagyonelkobzásra ítélje.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !