A tetőn besurranva lopott a kiskunmajsai tolvaj - egy esetben osztálypénzt lopott az iskolából

Fél tucat bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak egy 32 éves kiskunmajsait, akit április 11-én elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.

Bejelentés érkezett a Kiskunmajsai Rendőrőrsre idén januárban, miszerint egy ismeretlen tolvaj megbontotta a település egyik épületének tetőszerkezetét, majd a lyukon bemászott és kifosztotta a házat. A zsákmánya egy pár pótkocsi rugóköteg, valamint traktor alkatrészek voltak.

Két hónappal később az egyik iskolából értesítették a rendőröket. Ez esetben valaki besurrant oda, és elvitt az intézményből 10.000 forint osztálypénzt, valamint – menekülés közben – megrongálta a mosdó egyik ablakát is. Két napra rá láncfűrész tűnt el egy gépkocsi rakteréből, majd a tolvaj egy irodaházba ment be, ahonnan telefont valamint készpénzt lopott. Az elkövetés módja ez esetben is a már korábban jól bevált tetőbontás volt. 

Majd felhagyott a betöréssel, és két alkalommal temetőben csapott le, valamint időseket vett célba. Az utolsó eset áprilisi 11-én történt. Ekkor egy 67 éves nő táskáját vitte el az egyik sírról, amit őrizetlenül hagyott az idős tulaja, amíg vízért ment a kúthoz. A nyomozók pár órával később elfogták és őrizetbe vették a lopásokkal gyanúsítható 32 éves helybélit. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki a hat bűncselekmény miatt és kezdeményezik a letartóztatását - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !