A férfi felgyújtotta a házát, a tűz miatt az egyik rokona meghalt

A Tolna Megyei Főügyészség eredményesen indítványozta az 53 éves férfi letartóztatását. A férfi felgyújtotta a házát, és a tűz miatt az egyik rokona meghalt. 

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság 2022. április 4-én vette őrizetbe a dunaföldvári férfit. Az elkövető a megalapozott gyanú szerint 2022. április 3-án, délután, ittasan egy kannából benzint locsolt szét a saját háza konyhájában, majd azt öngyújtóval meggyújtotta úgy, hogy rajta kívül még két személy tartózkodott az ablak nélküli konyhában. A benzin és a linóleumpadló azonnal begyulladt, majd a tűz az egész épületre kiterjedt. A gyanúsított és a másik két férfi az udvarra menekült, egyiküknek - a gyanúsított unokatestvérének - azonban olyan súlyos égési sérülései keletkeztek, hogy a kórházba szállítását követően elhunyt.

A tűz továbbá a közelben tartózkodók életét, testi épségét is veszélyeztette. A konyhában a tűzhely mellett egy gázpalack is volt, így fennállt a veszélye, hogy a lángok és a magas hő hatására felrobbanhat, veszélyeztetve a szomszédos épületeket is.

A tűz pusztító hatásának kiváltásával a gyanúsított tehát közveszélyt idézett elő, mely halált is okozott, így a cselekménye jelentős tárgyi súlyú, azt a törvény öt évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A főügyészség álláspontja szerint a gyanúsítottal szemben a letartóztatás általános és különös okai egyaránt fennállnak.

A járásbíróság nyomozási bírája a főügyészség álláspontját mindenben osztva 1 hónapra elrendelte a letartóztatást. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !