Szexuálisan is bántalmazta kiskorú gyermekeit és feleségét egy férfi Veszprém megyében

A Veszprém Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete, többrendbeli szexuális erőszak bűntette, személyi szabadság megsértésének bűntette, kiskorú veszélyeztetésének bűntette, valamint kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat egy 42 éves férfival szemben. Az elkövető 2008-2009. évektől kezdődően szexuálisan és egyéb bántalmazással is rendszeresen gyötörte feleségét, nevelt lányait és vér szerinti gyermekeit az egyik Veszprém megyei faluban.

A vádirat szerint a férfi a feleségével, két nevelt lányával és hat közös gyermekükkel élt együtt. A kiskorú gyermekeket napi szinten bántalmazta, félelemben tartotta, puszta kézzel vesszővel, szerszámnyéllel, járóbottal bántalmazta.

A férfi a jelentős erőfölényét kihasználva a feleségét is többször bántotta, melynek során az asszonyt fojtogatta, nyakánál fogva megemelte és megrázta. A sértett ezek után nem tudott levegőt venni, légszomj lépett fel nála, nyelési nehézsége volt. A vádlott a cselekményével volt, hogy saját elhatározásból, de volt, hogy csak a gyermekek közbelépésére hagyott fel.

A férfi ezen túl mind nevelt lányaihoz, mind a vér szerinti lány- és fiúgyermekeihez is szexuálisan közeledett, erőszakkal szexuális cselekmények eltűrésére kényszerítve őket. A vádlottól nemcsak a serdülőkorba ért, de még a kisebb, tizenkét év alatti gyermekei sem voltak biztonságban.

A férfi egyéb módokon is bántalmazta gyermekeit, így előfordult, hogy tizenkét éves fiúgyermekének csuklójához, majd nyakához egy 45 centiméter pengehosszúságú bozótvágókés életlen felét szorította, máskor pedig az ásó fémlapjával ütött a sértett fejére, de volt, hogy mellkasára lépve szorította a padlóra.

Az ügyészség a vádiratában fegyházbüntetés és a közügyek gyakorlásától történő eltiltás kiszabására tett indítványt a Veszprémi Törvényszéknek azzal, hogy a bíróság állapítsa meg, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ügyészség indítványozta továbbá, hogy a bíróság végleges hatállyal tiltsa el minden olyan foglalkozástól, illetve tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolc év alatti személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, illetve kiskorúval hatalmi vagy befolyási viszonyba kerülne, kiskorú gyermekei feletti szülői felügyeleti jogát pedig szüntesse meg.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !