Ugrás a fő tartalomra

Szexuálisan is bántalmazta kiskorú gyermekeit és feleségét egy férfi Veszprém megyében

A Veszprém Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete, többrendbeli szexuális erőszak bűntette, személyi szabadság megsértésének bűntette, kiskorú veszélyeztetésének bűntette, valamint kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat egy 42 éves férfival szemben. Az elkövető 2008-2009. évektől kezdődően szexuálisan és egyéb bántalmazással is rendszeresen gyötörte feleségét, nevelt lányait és vér szerinti gyermekeit az egyik Veszprém megyei faluban.

A vádirat szerint a férfi a feleségével, két nevelt lányával és hat közös gyermekükkel élt együtt. A kiskorú gyermekeket napi szinten bántalmazta, félelemben tartotta, puszta kézzel vesszővel, szerszámnyéllel, járóbottal bántalmazta.

A férfi a jelentős erőfölényét kihasználva a feleségét is többször bántotta, melynek során az asszonyt fojtogatta, nyakánál fogva megemelte és megrázta. A sértett ezek után nem tudott levegőt venni, légszomj lépett fel nála, nyelési nehézsége volt. A vádlott a cselekményével volt, hogy saját elhatározásból, de volt, hogy csak a gyermekek közbelépésére hagyott fel.

A férfi ezen túl mind nevelt lányaihoz, mind a vér szerinti lány- és fiúgyermekeihez is szexuálisan közeledett, erőszakkal szexuális cselekmények eltűrésére kényszerítve őket. A vádlottól nemcsak a serdülőkorba ért, de még a kisebb, tizenkét év alatti gyermekei sem voltak biztonságban.

A férfi egyéb módokon is bántalmazta gyermekeit, így előfordult, hogy tizenkét éves fiúgyermekének csuklójához, majd nyakához egy 45 centiméter pengehosszúságú bozótvágókés életlen felét szorította, máskor pedig az ásó fémlapjával ütött a sértett fejére, de volt, hogy mellkasára lépve szorította a padlóra.

Az ügyészség a vádiratában fegyházbüntetés és a közügyek gyakorlásától történő eltiltás kiszabására tett indítványt a Veszprémi Törvényszéknek azzal, hogy a bíróság állapítsa meg, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ügyészség indítványozta továbbá, hogy a bíróság végleges hatállyal tiltsa el minden olyan foglalkozástól, illetve tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolc év alatti személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, illetve kiskorúval hatalmi vagy befolyási viszonyba kerülne, kiskorú gyermekei feletti szülői felügyeleti jogát pedig szüntesse meg.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Halálra késelte munkatársát egy férfi Veszprémben

Késsel szúrta meg munkatársát egy férfi Veszprémben. Bejelentés érkezett a rendőrségre 2022. május 22-én 6 óra 10 perckor, hogy egy veszprémi cég öltözőjében egy nőt több késszúrással megsebesítettek. A helyszínre érkező mentők a sérült életét már nem tudták megmenteni. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 25 éves férfit a munkahelyétől nem messze, egy helyi buszmegállóban elfogták a rendőrök, majd a rendőrségre előállították. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben. A helyszíni szemle és a nyomozási cselekmények jelenleg is folyamatban vannak. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Halálos baleset az M5-ösön - Egy 19 éves fiatal vesztette életét

Három jármű összeütközött az M5-ös autópályán Inárcs térségében péntek este, a balesetben egy ember meghalt  - közölte a rendőrség. A police.hu tájékoztatása szerint  a 36-os kilométerszelvényénél egy román honosságú kamion egyelőre ismeretlen okból megállt, ekkor hátulról nekiütközött egy kisteherautó, majd az árokba sodródott. Mögötte egy személyautó érkezett, amelynek 19 éves sofőrje az ütközés elkerülése érdekében  balra rántotta a kormányt, és a szalagkorlátnak csapódott. A baleset következtében a személyautó 19 éves utasa a helyszínen meghalt, a jármű vezetőjét életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A kisteherautó 21 éves vezetője szintén kórházba került könnyű sérüléssel. A rendőrök az  útszakaszt lezárták, a Budapest felé közlekedőket a a 405-ös, valamint a 4606-os útra terelik. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Összeütközött egy lakóbusz és egy személyautó, a balesetben egy ember meghalt

Összeütközött egy lakóbusz és egy személyautó a Szanyt Rábacsanakkal összekötő úton vasárnap délelőtt, a balesetben egy ember meghalt - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n. A tájékoztatás szerint a balesetnek egy súlyos sérültje is van. A helyszínelés idejére a rendőrök lezárták az utat. (MTI)/Fotó: Kisalföld.hu KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Halálos baleset történt Fegyverneknél

Motoros és személygépkocsi ütközött szerda reggel Fegyverneknél, a motoros a helyszínen meghalt - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel. Az adatok szerint a 4-es főúton Szolnok irányából Debrecen felé haladó gépkocsi a 34-es számú útra balra kanyarodva nem adott elsőbbséget a vele szemben közlekedő motorosnak és összeütköztek. A baleset helyszínelését a rendőrök félpályás útlezárás mellett végzik - tudatták. Fotó: MTI/Donka Ferenc KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Halálra gázolt a vonat egy 15 éves motorost

Halálra gázolt a vonat egy motorost Vámosgyörk és Hort között - közölte a Mávinform a honlapján. A motorost a Kassáról Budapestre tartó Hernád InterCity ütötte el egy vasúti átjáróban. A fénysorompó rendben működött - jegyezték meg. A baleset következtében a motort vezető 15 éves fiú a helyszínen életét vesztette - közölte a rendőrség. Fotó: police.hu KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !