60 kilométer/óra helyett 102 kilométer/órás sebességgel vette be a kanyart a gyorshajtó férfi

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy 47 éves nagylóci férfi ellen, aki egy kanyarban gyorshajtása miatt fának ütközött. A felesége és lánya is súlyos sérüléseket szenvedett.

A vád szerint a férfi 2021. június 26-án, 18 óra 20 perckor kifogástalan látási és útviszonyok között vezetett Nagylóc felől Szécsény irányába. A jobb első ülésen utazó 11 éves lánya bekapcsolta biztonsági övét, de a hátul ülő felesége nem.

Egy jobbra ívelő, veszélyes útkanyarulatba - amire jelzőtábla hívja fel a figyelmet, és 60 km/h sebességkorlátozás van érvényben - a férfi az út vonalvezetéséhez képest jelentősen eltúlzott, 97-102 km/h sebességgel haladt be. Emiatt az autó gumiabroncsai tapadásukat vesztve sodródtak, a jármű lehaladt az út menti füves vízelvezető árokba, ahol első részével egy fának ütközött.

A hátul ülő nőt csigolyatörése miatt mentőhelikopterrel, az elől utazó gyermeket pedig kulcscsonttörése miatt mentőautóval szállították kórházba.

A baleset oka az volt, hogy a gépkocsivezető jelentősen túllépte a megengedett sebességet, ugyanis ha 60 km/h sebességgel haladt volna, a gépkocsi nem sodródott volna ki, így a baleset nem következett volna be.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a járművezető ellen a Balassagyarmati Járásbíróságon, melyben pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta, valamint indítványt tett a nyomozás során felmerült 130.600 forint bűnügyi költség megfizettetésére is.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !