Titokban világra hozta kisfiát, becsomagolta egy plédbe, majd kivitte a fészerbe, és ott hagyta

Elsőként mentők érkeztek 2022. február 16-án kora hajnalban egy csemői házhoz, ahonnan vetélés miatt vittek kórházba egy 27 éves, háromgyerekes asszonyt. A nagymama látott neki a vér feltakarításához, amelyből a ház melletti fészerben is talált. Ott szembesült a látvánnyal, egy lavór alatt halott újszülöttet talált. Nem sokkal később rendőrautók fékeztek az utcában, megkezdődött a helyszíni szemle és a tanúk - családtagok, szomszédok - kikérdezése. Közben a kórházban végzett vizsgálatok alátámasztották, a 27 éves asszony nem elvetélt, hanem szült - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az életvédelmi nyomozók kórházi ágyán hallgatták ki az asszonyt, aki nem látta értelmét további hazudozásnak és bevallotta, hogy kisfiát néhány órával korábban, titokban hozta világra otthonában. A szülés után becsomagolta egy plédbe, majd kivitte a fészerbe, és ott hagyta, mivel nem szeretett volna negyedik gyermeket.

A soron kívül, igazságügyi orvos-szakértők részvételével elvégzett boncolás megállapította, a kisfiú élve született, halála ellátatlanság miatt következett be.

Az anya ellen tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Alosztálya.

Fotó: police.hu

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !