Rendőrnek adta ki magát egy rabló Miskolcon

Rendőri intézkedésnek álcázott rablás feltételezett elkövetőjét tartóztatták le. A férfi ellen jelentős értékre, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárás - tájékoztatta a Miskolci Járásbíróság szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint ismeretlenek január 23-án este behatoltak egy miskolci ingatlanba, arcukat símaszkkal fedték el, kezükben baseballütőt tartottak és a bejárati ajtón dörömbölve azt kiabálták, hogy "rendőrség, házkutatás".

Amikor bejutottak a házba, az ott tartózkodó személyt a földre nyomták és értékeket követeltek tőle, majd mivel a kérdésekre nem tudott felelni, a fürdőszobába zárták. Az elkövetők ezután átkutatták az ingatlant és több ezer eurót, értékes karórákat, mobiltelefonokat és parfümöt vittek el mintegy 7 millió forint értékben.

A bíróság álláspontja szerint fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a bizonyítást megnehezítené, meghiúsítaná, a bíróság ezért február 28-áig elrendelte a letartóztatását.

A végzés fellebbezés miatt nem végleges.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !