Ugrás a fő tartalomra

Egy helybéli szerint a megvakított nő "visszaélt Gy. Attila jóságával"

Jogerősen letartóztatta a bíróság pénteken azt a férfit, aki puszta kézzel megvakított egy nőt szombaton Kemecsén.

Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel azt közölte, hogy a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója az aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban egy hónapra elrendelte Gy. Attila. gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a férfi szombat este Kemecsén, egy lakóház melletti szántóföldön a földre lökte a nőt, bántalmazni kezdte, közben "a puszta kezével az asszony mindkét szemét kinyomta", és azzal fenyegette, hogy megöli.

A sértett eszméletét vesztette. Amikor a közeli ingatlanból az asszony rokonai kijöttek, a gyanúsított elmenekült a helyszínről. A bántalmazás következtében a sértett - a gyors orvosi segítség ellenére - mindkét szemére elvesztette a látását.

A férfi elrejtőzött a hatóságok elől, a rendőrség csütörtökön fogta el. A gyanúsított büntetett előéletű, a nő sérelmére korábban elkövetett bűncselekmény vádja miatt jelenleg is büntetőeljárást folytatnak ellene - ismertette a szóvivő.

A végzés végleges.

A Haon.hu hírportál munkatársai Hencidán készítettek riportot az ott élőkkel az megrázó eset kapcsán. 

A településen csak Buci Balázsként ismert Gy. Attilával nem volt amúgy különösebb baj, csendes volt, nem balhézott, de a narkó azért befigyelt nála– jegyezte meg az egyik helybéli, akire rákontrázott egy másik: A nőkkel azért tudott ám szadista lenni!

A támadónak volt már ügye korábban a kemecsei áldozattal, egy alkalommal megverte, majd foglyul ejtette, de a nőnek sikerült megszöknie tőle. Ezért a férfit a helyiek szerint le is csukták, a szabadulása után a korábbinál is tisztelettudóbb volt. 

"Megtanulta a kérem és a köszönöm kifejezéseket a börtönben, így ide betérve is mindig illemtudó volt" – jegyezte meg a vegyesbolt eladója. Kiderült azonban, hogy miután híre ment a támadásnak, a helyiek az elfogásáig kettőre zárták a kiskaput, mivel attól tartottak, hogy a menekülő végül a településen felbukkan. Nem is lehetett volna nagyobb igazuk, hiszen a férfira a sógornője házában találtak rá csütörtökön. 

Gy. Attila élettársi kapcsolatban élt Hencidán, két nőtől két gyermeke született, a helyiek szerint a megtámadott kemecsei áldozattal csupán alkalmi volt a viszonya.

Szémán László, a település polgármestere elmondta: mélységesen felháborítja az eset, továbbá az, hogy a településre egy bűneset miatt figyel most a közvélemény. 

A rokonságtól a Haon.hu megtudta: az elkövető habár valószínűleg be volt „kristályozva”, mégsem azért ment Kemecsére, hogy bántsa a lányt, hiszen borjúhúst és nyolcvanezer forintot is vitt magával, amit állításuk szerint az áldozat kért.

"Nyolcvanezerbe került a szeme!"- jegyezte meg az egyik utcabeli, aki szerint a nő rendszeresen kihasználta a férfit, "visszaélve annak jóságával". 

Kiderült az is a beszámolókból, hogy Gy. Attila nem rejtőzködött, tisztálkodni érkezett a házhoz, mert fel akarta adni magát, de a rendőrök rátörtek. 

"Én beszéltem is Attilával, nem tudta mit csinál, be volt állva, de könnyes volt a szeme, biztosan megbánta!" - mondta el az egyik helybéli. 

Az elkövetés indokáról csak találgatások vannak, akadt, aki szerint az áldozat az együttlétért kérte a nyolcvanezer forintot, ami feldühítette a támadót; de volt, aki szerint a bosszú vezérelte, amiért korábban már börtönben ült a nő miatt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Nem ültek fel a provokációnak a somogyi rendőrök

Felvételt készített a velük szemben intézkedő rendőrökről egy közúti ellenőrzéssel érintett férfi és nő 2022. szeptember 24-én este Balatonszemesen. Az eseménysort rögzítő videót ezt követően – a testület tagjait becsmérlő üzenettel ellátva – a Youtube-ra is feltöltötték. A férfi esetében ez nem egyedülálló: Facebook oldalán több olyan bejegyzés, valamint képsorok is láthatóak, amelyek a rendőrökkel szemben szándékos és provokatív fellépésről tanúskodnak. A feltöltő a felvétel leírásában valótlanságokat állít. A tényleges történések szerint – amelynek jelentős része egyébként a felvételen is látszik/hallatszik – a jármű vezetője és utasa a többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó személyazonosságát igazolni, emiatt a rendőrök mindkettőjüket előállították.  Az intézkedés a parancsnoki kivizsgálás alapján szakszerű és jogszerű volt. Molnár Gábor rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány az eseményeket követően köszönetét fejezte ki az intézkedésben résztvevő kollégáinak, aki

Holttestet találtak a rendőrök Újszásznál, a lakosság segítségét kérik

A rendőrség a lakosság segítségét kéri. A Szolnoki Rendőrkapitányság eljárást folytat ismeretlen személy rendkívüli halála miatt. A rendelkezésre álló adatok szerint 2022. július 30-án 15 óra 52 perckor, Újszász külterületén a Zagyva folyó és a 32-es számú főút 57. kilométerszelvénye közötti parkerdő területén egy holttestet találtak. Az elhunyt férfinél azonosításra alkalmas iratok nem voltak. Az elhunyt kb. 170 cm magas, 40-50 év körüli, normál testalkatú férfi. Az elhalt világoskék színű, Nike feliratú pólót, továbbá fekete színű – mindkét oldalon 2 db fehér csíkkal ellátott – térdnadrágot viselt. A Szolnoki Rendőrkapitányság kéri, hogy aki az ismeretlen férfi személyazonosságával kapcsolatban adattal, információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Szolnoki Rendőrkapitányságon, vagy hívja a 06-56-501-600 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, vagy tárcsázza a 112-es segélyhívó számot. Megosztás

Halálos baleset - Hátulról hajtott neki egy lovasfogatnak egy hajdúdorogi férfi

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy hajdúdorogi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított a 3317-es úton haladt Hajdúnánás felé. A férfi tehergépkocsijával nem a forgalmi, illetve látási viszonyoknak megfelelően közlekedett és hátulról nekiütközött egy lovasfogatnak. A baleset következtében az autó vezetője könnyű, míg a fogat hajtója súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett, később pedig a kórházban életét vesztette. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság. Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

A külseje miatt gúnyolták az iskolában a 11 éves gyürei kislányt, aki öngyilkos akart lenni

Gyürén egy 11 éves kislány lépett ki a vonat elé: iskolai zaklatások miatt akart véget vetni az életének.  Szomorú tragédia történt vasárnap Gyürén: egy kislány a nyílt pályán lépett ki a vonat elé, szándékosan. A 11 éves gyermeket életveszélyes állapotban szállították kórházba a baleset után, amit a monzdonyvezető már nem tudott elkerülni. A kislányt nagyszülei nevelték, az ismerőseik értetlenül álltak a tragédia előtt. Kiderült, hogy a gyermek iskolai zaklatások miatt akart véget vetni az életének - írta a Life . "A lába szilánkosra tört és súlyosan roncsolódott a koponyája" - mondta a Borsnak a kislány, Hanna nagypapája. Mint kiderült, a gyereket a külseje miatt bántották, többször sírva ment haza. "Bementem az iskolába, hogy a problémát jelezzem, de nem lett eredménye" - árulta el a nagypapa. A gyerek állapota még mindig kritikus Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Halálos baleset történt Sülysápnál

Fotó: Kókai önkéntes tűzoltó egyesület Halálos baleset történt kedden reggel Sülysáp közelében - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. Személyautó ütközött villás targoncának a Bagot és Sülysápot összekötő 3105-ös úton. A karambolban az autó 69 éves gyömrői sofőrje a helyszínen meghalt. A helyszínelés idejére az utat teljes szélességében lezárták a rendőrök. Megosztás KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !