Egy helybéli szerint a megvakított nő "visszaélt Gy. Attila jóságával"

Jogerősen letartóztatta a bíróság pénteken azt a férfit, aki puszta kézzel megvakított egy nőt szombaton Kemecsén.

Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel azt közölte, hogy a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója az aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban egy hónapra elrendelte Gy. Attila. gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a férfi szombat este Kemecsén, egy lakóház melletti szántóföldön a földre lökte a nőt, bántalmazni kezdte, közben "a puszta kezével az asszony mindkét szemét kinyomta", és azzal fenyegette, hogy megöli.

A sértett eszméletét vesztette. Amikor a közeli ingatlanból az asszony rokonai kijöttek, a gyanúsított elmenekült a helyszínről. A bántalmazás következtében a sértett - a gyors orvosi segítség ellenére - mindkét szemére elvesztette a látását.

A férfi elrejtőzött a hatóságok elől, a rendőrség csütörtökön fogta el. A gyanúsított büntetett előéletű, a nő sérelmére korábban elkövetett bűncselekmény vádja miatt jelenleg is büntetőeljárást folytatnak ellene - ismertette a szóvivő.

A végzés végleges.

A Haon.hu hírportál munkatársai Hencidán készítettek riportot az ott élőkkel az megrázó eset kapcsán. 

A településen csak Buci Balázsként ismert Gy. Attilával nem volt amúgy különösebb baj, csendes volt, nem balhézott, de a narkó azért befigyelt nála– jegyezte meg az egyik helybéli, akire rákontrázott egy másik: A nőkkel azért tudott ám szadista lenni!

A támadónak volt már ügye korábban a kemecsei áldozattal, egy alkalommal megverte, majd foglyul ejtette, de a nőnek sikerült megszöknie tőle. Ezért a férfit a helyiek szerint le is csukták, a szabadulása után a korábbinál is tisztelettudóbb volt. 

"Megtanulta a kérem és a köszönöm kifejezéseket a börtönben, így ide betérve is mindig illemtudó volt" – jegyezte meg a vegyesbolt eladója. Kiderült azonban, hogy miután híre ment a támadásnak, a helyiek az elfogásáig kettőre zárták a kiskaput, mivel attól tartottak, hogy a menekülő végül a településen felbukkan. Nem is lehetett volna nagyobb igazuk, hiszen a férfira a sógornője házában találtak rá csütörtökön. 

Gy. Attila élettársi kapcsolatban élt Hencidán, két nőtől két gyermeke született, a helyiek szerint a megtámadott kemecsei áldozattal csupán alkalmi volt a viszonya.

Szémán László, a település polgármestere elmondta: mélységesen felháborítja az eset, továbbá az, hogy a településre egy bűneset miatt figyel most a közvélemény. 

A rokonságtól a Haon.hu megtudta: az elkövető habár valószínűleg be volt „kristályozva”, mégsem azért ment Kemecsére, hogy bántsa a lányt, hiszen borjúhúst és nyolcvanezer forintot is vitt magával, amit állításuk szerint az áldozat kért.

"Nyolcvanezerbe került a szeme!"- jegyezte meg az egyik utcabeli, aki szerint a nő rendszeresen kihasználta a férfit, "visszaélve annak jóságával". 

Kiderült az is a beszámolókból, hogy Gy. Attila nem rejtőzködött, tisztálkodni érkezett a házhoz, mert fel akarta adni magát, de a rendőrök rátörtek. 

"Én beszéltem is Attilával, nem tudta mit csinál, be volt állva, de könnyes volt a szeme, biztosan megbánta!" - mondta el az egyik helybéli. 

Az elkövetés indokáról csak találgatások vannak, akadt, aki szerint az áldozat az együttlétért kérte a nyolcvanezer forintot, ami feldühítette a támadót; de volt, aki szerint a bosszú vezérelte, amiért korábban már börtönben ült a nő miatt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !