Bosszúból hasba szúrta iskolatársát

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult büntető ügyben vádat emelt azzal a fiatalkorúval szemben, aki késsel bosszúból hasba szúrta iskolatársát.

A vád szerint az elkövető és a sértett egy tatabányai iskolában osztálytársak voltak. A vádlott és egy másik osztálytársa között kialakult nézeteltérés miatt a vádlott úgy érezte, hogy barátja, a sértett elárulta őt. Emiatt a fiatalkorú elhatározta, hogy elégtételt vesz a sértetten és reggel úgy ment iskolába, hogy magához vett kettő darab kést azzal a céllal, hogy a történtek miatt megleckéztesse, megsebesítse a sértettet.

A fiatal a tanórák közötti szünetben kérdőre vonta a sértettet. A tanterem előtt a sértetthez fordult, és anélkül, hogy bármit mondott volna, elővette a 7,5 cm pengehosszúságú kést, mellyel szemből egyszer közepes erővel a hasán megszúrta a sértettet. A fiatalkorú a szúrást követően a kést a földre dobta. A sértett kétségbeesett kiabálására, segítségkérésére a közelben lévő pedagógusok a sértettnek segítséget nyújtottak, hozzá azonnal mentőt hívtak - olvasható a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A has áthatoló sérülés közvetetten életveszélyes sérülésnek minősül.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség a fiatal fiúval szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének elkövetése miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Törvényszékre. 

A főügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék a vádlottal szemben fiatalkorúak fogháza végrehajtási fokozatú szabadságvesztés büntetést szabjon ki, melynek végrehajtását próbaidőre függessze fel és állapítsa meg, hogy a vádlott pártfogó felügyelet alatt áll. A főügyészség ezen túlmenően indítványt tett arra is, hogy a törvényszék magatartási szabályként többek között azt is írja elő a fiatalkorúnak, hogy vegyen részt pszichológiai tanácsadáson.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !