Traktorral fellökte, majd áthajtott társán a részeg segédmunkás

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy tolólapos traktorral lökte fel a sértettet, majd áthajtott rajta.

A vádirat szerint a férfi segédmunkáskánt dolgozott egy megyebeli település felújítás alatt álló szarvasmarha telepén. Vezetői engedéllyel nem rendelkezett, és tilos volt számára a telepen levő munkagépek használata is. A vádlott ennek ellenére elhatározta, hogy az egyik istálló bontása során kidöntött téglaoszlopokat trágyakitolásra használt tolólapos traktorral távolít el.

Ennek érdekében - miután szeszes italt fogyasztott - beült a telepen levő egyik traktorba, majd az épülethez hajtott. Ott a sértett feladata lett volna, hogy az oszlopot kötéllel a tolólaphoz rögzítse, azonban a férfi ittasságából és a járművezetésben való járatlanságából adódóan a kuplungot rosszul engedte fel, így a traktor hirtelen megindulva a tolólappal a sértettet fellökte. A vádlott ezen túlmenően rossz sebességi fokozatba is rakta a kézi gázkart, így a munkagépet visszalassítani nem lehetett, a traktor áthaladt a földön fekvő sértetten, akinek ruhája az alvázba beakadt. A férfi ezután mintegy 20 méteren át görgette a traktor alatt fekvő sértettet a mellkasát összenyomva, majd a munkagép maga alá gyűrt egy kőművesállványt is, amely végül kitolta a sértettet. Az elkövető végül csak úgy tudott megállni, hogy az épület egy részének ütközött - olvasható a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleményében..

A baleset következtében a sértettnek 8 napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek, életveszélyes állapotba került.

A férfival szemben a járási ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette, valamint jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !