Keresés ebben a blogban

Őrizetbe vették a 85 rendbeli csalással gyanúsítható 43 éves budapesti férfit

Az ország számos pontján tettek feljelentést a megkárosítottak a rendőrségen 2020. és 2021. között, szinte kivétel nélkül hasonló tartalommal. Egy férfi kihasználva az sértettek jóhiszeműségét egy fiktív weboldalon, szerszámgépeket, bútorokat kínált eladásra, majd a megrendeléseket követően kérte áldozatait, hogy a vételárat egy megadott számlászámra utalják el. Szinte mindegyikük eleget tett a kérésnek. Pénzüknek annyi, termék nem érkezett, a férfi elérhetetlenné vált, összesen több mint ötmillió forint kárt okozott - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.  

A helyi zsaruk széleskörű nyomozásának köszönhetően kiderítették a budapesti 43 éves M. Péter gyanúsítható a bűncselekmények elkövetésével. A férfit az egész országban nagy erőkkel keresték, elfogatóparancs alapján 2022.  január 20-án Budapesten fogták el, előállították, majd őrizetbe vették. Kihallgatásán a terhére rótt bűncselekményeket beismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt.

A Nagykátai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a férfi ellen 49 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntette, valamint 36 rendbeli csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, kezdeményezték a letartóztatását.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !