Ugrás a fő tartalomra

Nem zárta be a kaput, a pitbullok kiszöktek az utcára, majd megtámadtak egy idős asszonyt

Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség egy 20 éves büntetlen előéletű gyomaendrődi nő ellen, akinek mulasztása miatt súlyosan megsérült egy idős asszony - közölte a Békés Megyei Főügyészség.

A fiatal nő és élettársa a vádbeli időben a gyomaendrődi családi ház udvarán tartottak két pitbull fajtájú kutyát - egy kant és egy nőstényt. 2021. február 19-én, a reggeli órákban a nő úgy távozott otthonából, hogy figyelmetlenségből nem zárta be a kaput, így a kutyák a gazdáik tudta nélkül kiszöktek az utcára.

12 óra előtt egy utcában lakó 73 éves asszony a telke mögötti füves területre lépett, de ekkor a két kutya megtámadta. A percekig tartó kutyatámadás közben a két eb többször megharapta a sértett lábszárát, combját és karját 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket okozva. A támadásnak az vetett véget, hogy a sértett tulajdonát képező kistestű kutya kiszaladt az udvarról a gazdájához, és a két eb rátámadt. A sértett eközben bemenekült az udvarára, és a szomszédasszonyától segítséget kért.

A mentők a békéscsabai kórházba szállították az idős asszonyt. Az elszenvedett sérülésekkel összefüggésben a sértettnél súlyos egészségromlás is kialakult.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a mulasztását beismerő nőt az ügyiratok alapján, tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében pénzbüntetésre ítélje és kötelezze őt a nyomozás során felmerült, közel 110.000 forintos bűnügyi költség megfizetésére.

Fotó: Békés Megyei Főügyészség

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Halálra késelte munkatársát egy férfi Veszprémben

Késsel szúrta meg munkatársát egy férfi Veszprémben. Bejelentés érkezett a rendőrségre 2022. május 22-én 6 óra 10 perckor, hogy egy veszprémi cég öltözőjében egy nőt több késszúrással megsebesítettek. A helyszínre érkező mentők a sérült életét már nem tudták megmenteni. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 25 éves férfit a munkahelyétől nem messze, egy helyi buszmegállóban elfogták a rendőrök, majd a rendőrségre előállították. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben. A helyszíni szemle és a nyomozási cselekmények jelenleg is folyamatban vannak. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Halálos baleset az M5-ösön - Egy 19 éves fiatal vesztette életét

Három jármű összeütközött az M5-ös autópályán Inárcs térségében péntek este, a balesetben egy ember meghalt  - közölte a rendőrség. A police.hu tájékoztatása szerint  a 36-os kilométerszelvényénél egy román honosságú kamion egyelőre ismeretlen okból megállt, ekkor hátulról nekiütközött egy kisteherautó, majd az árokba sodródott. Mögötte egy személyautó érkezett, amelynek 19 éves sofőrje az ütközés elkerülése érdekében  balra rántotta a kormányt, és a szalagkorlátnak csapódott. A baleset következtében a személyautó 19 éves utasa a helyszínen meghalt, a jármű vezetőjét életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A kisteherautó 21 éves vezetője szintén kórházba került könnyű sérüléssel. A rendőrök az  útszakaszt lezárták, a Budapest felé közlekedőket a a 405-ös, valamint a 4606-os útra terelik. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Összeütközött egy lakóbusz és egy személyautó, a balesetben egy ember meghalt

Összeütközött egy lakóbusz és egy személyautó a Szanyt Rábacsanakkal összekötő úton vasárnap délelőtt, a balesetben egy ember meghalt - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n. A tájékoztatás szerint a balesetnek egy súlyos sérültje is van. A helyszínelés idejére a rendőrök lezárták az utat. (MTI)/Fotó: Kisalföld.hu KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Halálos baleset történt Fegyverneknél

Motoros és személygépkocsi ütközött szerda reggel Fegyverneknél, a motoros a helyszínen meghalt - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel. Az adatok szerint a 4-es főúton Szolnok irányából Debrecen felé haladó gépkocsi a 34-es számú útra balra kanyarodva nem adott elsőbbséget a vele szemben közlekedő motorosnak és összeütköztek. A baleset helyszínelését a rendőrök félpályás útlezárás mellett végzik - tudatták. Fotó: MTI/Donka Ferenc KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Halálra gázolt a vonat egy 15 éves motorost

Halálra gázolt a vonat egy motorost Vámosgyörk és Hort között - közölte a Mávinform a honlapján. A motorost a Kassáról Budapestre tartó Hernád InterCity ütötte el egy vasúti átjáróban. A fénysorompó rendben működött - jegyezték meg. A baleset következtében a motort vezető 15 éves fiú a helyszínen életét vesztette - közölte a rendőrség. Fotó: police.hu KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !