Keresés ebben a blogban

Nem zárta be a kaput, a pitbullok kiszöktek az utcára, majd megtámadtak egy idős asszonyt

Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség egy 20 éves büntetlen előéletű gyomaendrődi nő ellen, akinek mulasztása miatt súlyosan megsérült egy idős asszony - közölte a Békés Megyei Főügyészség.

A fiatal nő és élettársa a vádbeli időben a gyomaendrődi családi ház udvarán tartottak két pitbull fajtájú kutyát - egy kant és egy nőstényt. 2021. február 19-én, a reggeli órákban a nő úgy távozott otthonából, hogy figyelmetlenségből nem zárta be a kaput, így a kutyák a gazdáik tudta nélkül kiszöktek az utcára.

12 óra előtt egy utcában lakó 73 éves asszony a telke mögötti füves területre lépett, de ekkor a két kutya megtámadta. A percekig tartó kutyatámadás közben a két eb többször megharapta a sértett lábszárát, combját és karját 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket okozva. A támadásnak az vetett véget, hogy a sértett tulajdonát képező kistestű kutya kiszaladt az udvarról a gazdájához, és a két eb rátámadt. A sértett eközben bemenekült az udvarára, és a szomszédasszonyától segítséget kért.

A mentők a békéscsabai kórházba szállították az idős asszonyt. Az elszenvedett sérülésekkel összefüggésben a sértettnél súlyos egészségromlás is kialakult.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a mulasztását beismerő nőt az ügyiratok alapján, tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében pénzbüntetésre ítélje és kötelezze őt a nyomozás során felmerült, közel 110.000 forintos bűnügyi költség megfizetésére.

Fotó: Békés Megyei Főügyészség

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !