Nem adott elsőbbséget, nyakcsigolya törést okozott a vétlen sofőrnek

A közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, aki nem biztosított elsőbbséget a kereszteződésben, így a vétlen személygépkocsival ütközve okozott súlyos balesetet.

A vádirat szerint a nő autóval közlekedett Tatabánya lakott területén kívül. Az útkereszteződésben a 8135-ös számú úton a megengedett legnagyobb sebesség 70 km/óra.

Az elkövető a kereszteződésbe az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla utasítása ellenére megállás nélkül, 10-14 km/óra közötti sebességgel behaladt, és nem biztosított elsőbbséget a neki balról jobbra, Tatabánya felől Környe irányába szabályosan közlekedő vétlen gépjárműnek, amelynek jobb első ülésén utast szállított. A vétlen személygépkocsi a vádlott járművének ütközött.

Az ütközés következtében a vétlen jármű vezetője tizenkét hét alatt gyógyuló nyakcsigolya törést, míg utasa és a vétkes sofőr is nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést szenvedett el.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben az elkövetővel szemben pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást szabjon ki.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !