Egy ötfős család kis hiján halálra vert egy 16 éves fiatalt Sárkeresztúron

A Fejér Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt azzal az öt személlyel szemben, akik Sárkeresztúron rátámadtak a 16 éves sértettre, aki a bántalmazás következtében életveszélyes sérülést szenvedett.

A vádirat szerint a családfő három, köztük két fiatalkorú gyermekével este, egy korábbi sérelemből kifolyólag a lakóházuk előtt elhaladó kiskorú sértettre, valamint a vele lévő személyekre különböző, az élet kioltására alkalmas szerszámokkal felfegyverkezve rátámadt, őket üldözőbe vették. A családfő házastársa a vádlottakat eközben a kiskorú megölésére biztatta. A társaitól elszakadó kiskorú sértettet az elkövetők utolérték, a megölésére irányuló kijelentések mellett a náluk lévő eszközökkel bántalmazták, megrugdosták.

A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nála életveszélyes állapot alakult ki, amelyet az időben érkező szakszerű orvosi segítség hárított el, és amelynek elmaradása esetén a sértett halálához vezethetett volna.

Az ügyészség a vádiratában két terhelttel szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását, valamint közügyektől eltiltást, egy vádlott vonatkozásában végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását, a két fiatalkorúval szemben pedig javítóintézeti nevelés alkalmazását indítványozta. A főügyészség négy terhelt letartóztatása fenntartására is indítványt tett.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !