Debrecenben álrendőr bírságolt a szabálytalan maszkhasználat miatt

A rendőrségre arról érkezett bejelentés, hogy az egyik debreceni dohánybolt eladóját feltehetően egy álrendőr megbírságolta. A járőrök és nyomozók azonnal az elkövető keresésébe kezdtek. Részletes adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként a látókörükbe került egy helyi lakos. Az 51 éves férfit előállították és elszámoltatták a dohányboltban történtekkel kapcsolatban - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság..

A nyomozás adatai szerint a botcsinálta rendőr bement az üzletbe, egy pillanatra megmutatta az igazolványát a fiatal eladónak, majd tájékoztatta arról, hogy szabálytalan maszkhasználat miatt bírságot fog kiszabni vele szemben. Vázolta a lehetőségeket, amelyek közül az eladó az 5000 forintos helyszíni bírság mellett döntött. A gyanúsított egy telefonhívással próbálta hitelességét megerősíteni, ezért úgy tett, mintha egy kollégájával egyeztetne a szabálysértés miatt. Az alkalmazott ezt követően átadta neki a pénzt.

A rendőrigazolvány, valamint a kiváló színészi alakítás mégis kevésnek bizonyult, a sértett rövid hezitálást követően felhívta a 112-es segélyhívót.

A férfi gyanúsítotti kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett a nyomozóknak, akik ezt követően bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a Debrecni Járásbíróság elrendelt. Az otthonában tartott kutatás során három hamis rendőrigazolványt találtak és foglaltak le.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben, valamint a vizsgálat további részét fogja képezni más bűncselekmények megvalósulása is.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy a rendőrt egyenruhája, szolgálati jelvénye valamint fényképpel ellátott szolgálati igazolványa igazolja. Polgári ruhás kollégáinkat, köztük a nyomozókat csak az igazolvány és a jelvény igazolja. A szolgálati jelvény felső részén „RENDŐRSÉG” felirat, míg az alsó részén ötjegyű, egyedi azonosítószám található, továbbá a kettő között piros-fehér-zöld mezőben egy kard mérleggel együtt van ábrázolva.

Gyanúsnak vélt személyek esetén telefonáljon a 112-es vagy a 107-es ingyenesen tárcsázható hívószámokon!

Fotó: police.hu

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !