Vörös riasztást adtak ki több megyére

Ónos eső veszélye miatt több megyében a legmagasabb, harmadfokú riasztásokat adta ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Az OMSZ ónos eső veszélye miatt Harmadfokú (vörös) riasztást adott ki Baranya megye, Bács-Kiskun megye, Csongrád-Csanád megye, Békés megye és Jász-Nagykun-Szolnok területére. Az érintett területen tartós, több órás ónos eső. A várt csapadékmennyiség meghaladhatja az 5 mm-t

Másodfokú (narancs) riasztást adtak ki Hajdú-Bihar megye és Pest megye területére. Az érintett területeken a várt csapadékmennyiség meghaladhatja az 1 mm-t.

Indulás előtt mindenki tájékozódjon arról, hogy van-e érvényben meteorológiai riasztás. Azokon a területeken ahol narancs vagy vörös riasztást adtak ki ónos eső miatt, senki ne induljon útnak. Vörös riasztás esetén az utak járhatatlanok, a járművek irányíthatatlanná válnak.

Ajánlott használni a katasztrófavédelem VÉSZ nevű alkalmazását, amely ingyenesen letölthető Android és iOS operációs rendszerű mobileszközökre. Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a met.hu címen, az aktuális útviszonyokról pedig az utinform.hu oldalon lehet tájékozódni.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !