Fotó: Vidék íze |
- só
- 1 csillagánizs
- 1 kávéskanál szegfűbors
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 fehérrépa
- 0.5 zellergumó
- 1 sárgarépa
- 2 kacsacomb
- 1 kávéskanál koriander
Levesbetét
- só
- 2 dl tejszín
- 0.5 narancs leve
- 1 csomag snidling
- 1 csokor koriander
- 1 csomag sáfrány
- 2 szál angol zeller
- 0.25 zellergumó
- 1 sárgarépa
- 1 kacsamell
Elkészítés
A kacsacombokat a zöldségekkel és a fűszerekkel hideg vízben föltesszük főni, lassú forralással 1,5-2 órát főzzük. A tűzről levéve 20-30 percet pihentetjük, ezután ruhán leszűrjük, sóval ízesítjük.
LEVESBETÉT
A levesbetéthez a répát és a zellert finom metéltre, az angolzellert fél centis darabokra vágjuk. A kacsamellet
lebőrözzük, vékony csíkokra vágjuk. A snidlinget és a koriander zöldjét finomra vágjuk, 2-2 evőkanálnyit fogunk használni belőle. A levest fölforraljuk, eközben a kacsamellcsíkokat forró lábosban egy percig sütjük, majd hozzáadjuk a zöldségeket meg a sáfrányt, 1-2 percig pirítjuk, végül fölöntjük a levessel. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tejszínt, a fűszereket és a narancslevet, s azonnal tálaljuk.
(Via Vidék íze)