Ugrás a fő tartalomra

Román, ukrán és szerb embercsempészeket ítéltek el Kecskeméten

Gyorsított eljárásban egy román és egy ukrán embercsempészt 3-3 év, míg egy szerb embercsempészt 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélt a Kecskeméti Járásbíróság, mert a három férfi 36 illegális bevándorlót akart a szerb-magyar határtól Nyugat-Európába szállítani. Az ítélet nem jogerős.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az egyre erősödő migrációs nyomás miatt az embercsempészések száma az utóbbi időben nagyon megnőtt Bács-Kiskun megyében.

A Kecskeméti Járási Ügyészség december 7. és 9. között három külföldi embercsempészt állított bíróság elé. A román, ukrán és szerb állampolgárságú férfiak ismeretlen megbízóik utasításai alapján szeptemberben és októberben három alkalommal 36 - pakisztáni, bangladesi, indiai, afgán és török - illegális bevándorlót akartak a szerb-magyar határtól Nyugat-Európába vinni, de a rendőrök az M5-ös autópályán, Kecskemét közelében elfogták őket.

Mint írták, az összes vádlott fizetség reményében vállalta az embercsempészést, az ukrán vádlott személyenként 100 eurót kapott volna a szállításért.

A Kecskeméti Járási Ügyészség vagyoni haszonszerzés miatt, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés miatt állította a vádlottakat bíróság elé. A Kecskeméti Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottakat. A román és ukrán embercsempészeket 3-3 év, míg a szerb vádlottat 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, és mindhárom vádlottat határozott időre ki is utasította az országból.

A bíróság ítélete ügyészi és védelmi fellebbezések miatt egyik ügyben sem jogerős.

Fotó: police.hu

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy 17 éves fiú meghalt az 5-ös főúton történt balesetben

Az 5-ös főút 31-es kilométerében közlekedett személygépkocsijával egy 26 éves férfi, amikor lehaladt az útról és egy fának ment, majd megpördült és visszatért az úttestre. A balesetben egy 17 éves fiú a helyszínen meghalt, a sofőr és további két 16 éves utasa közül egyiküket súlyos, két embert pedig életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Fotó: police.hu KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Tragikus baleset történt Nyíregyháza és Nagykálló között

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt a 4911-es út 5. kilométerszelvényében Nyíregyháza és Nagykálló között - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.  A rendelkezésre álló adatok szerint egy Nagykálló irányába haladó személygépkocsi megcsúszott az úttesten, és a szemközti forgalmi sávba sodródott, ahol összeütközött egy Nyíregyháza felé közlekedő mikrobusszal.  A baleset következtében a személygépkocsiban egyedül utazó 22 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.  A rendőrség a helyszínelés idejére a balesettel érintett útszakaszt lezárta, a forgalmat mindkét irányból Nyíregyháza-Nyírjestanya felé terelik.   Fotó: Illusztráció KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Halálos baleset történt a Ferihegyi Repülőtérre vezető úton

A rendelkezésre álló adatok szerint Budapest XVIII. kerületében, a Ferihegyi Repülőtérre vezető úton fának ütközött egy személygépkocsi. A balesetben egy 23 éves férfi a helyszínen életét vesztette. A Ferihegyi Repülőtérre vezető utat a Budapestről kifelé vezető oldalon lezárták, a forgalmat a Budapest felé vezető oldalra terelik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit. MTI/Mihádák Zoltán KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Halálos baleset történt Dunavarsány közelében

Meghalt egy 35 éves sofőr, egy másik, 51 éves vezető pedig súlyosan megsérült, miután három autó ütközött az 51-es úton Dunavarsány térségében  közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon. Azt írták, hogy az egyik autó eddig tisztázatlan okból áttért a menetirány szerinti bal oldali sávba és a szemből érkező autónak csapódott; a szabályosan haladó kocsinak hátulról egy másik jármű is nekiütközött - tudatta az MTI. A baleset miatt az első autó 35 éves sofőrje a helyszínen meghalt, a második kocsi 51 éves vezetőjét a mentők súlyos sérüléssel vitték kórházba - tették hozzá. Fotó: police.hu KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !

Tragédia a a 31-es számú főúton

A 31-es számú főút 116-os kilométerében Tenk és Heves között egy személyautó lesodródott az úttestről és az árokba borult.  A baleset következtében a járművet vezető 32 éves férfi a helyszínen életét vesztette - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság. A helyszínelést a rendőrök befejezték, zavartalanul halad a forgalom. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !