Román, ukrán és szerb embercsempészeket ítéltek el Kecskeméten

Gyorsított eljárásban egy román és egy ukrán embercsempészt 3-3 év, míg egy szerb embercsempészt 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélt a Kecskeméti Járásbíróság, mert a három férfi 36 illegális bevándorlót akart a szerb-magyar határtól Nyugat-Európába szállítani. Az ítélet nem jogerős.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az egyre erősödő migrációs nyomás miatt az embercsempészések száma az utóbbi időben nagyon megnőtt Bács-Kiskun megyében.

A Kecskeméti Járási Ügyészség december 7. és 9. között három külföldi embercsempészt állított bíróság elé. A román, ukrán és szerb állampolgárságú férfiak ismeretlen megbízóik utasításai alapján szeptemberben és októberben három alkalommal 36 - pakisztáni, bangladesi, indiai, afgán és török - illegális bevándorlót akartak a szerb-magyar határtól Nyugat-Európába vinni, de a rendőrök az M5-ös autópályán, Kecskemét közelében elfogták őket.

Mint írták, az összes vádlott fizetség reményében vállalta az embercsempészést, az ukrán vádlott személyenként 100 eurót kapott volna a szállításért.

A Kecskeméti Járási Ügyészség vagyoni haszonszerzés miatt, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés miatt állította a vádlottakat bíróság elé. A Kecskeméti Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottakat. A román és ukrán embercsempészeket 3-3 év, míg a szerb vádlottat 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, és mindhárom vádlottat határozott időre ki is utasította az országból.

A bíróság ítélete ügyészi és védelmi fellebbezések miatt egyik ügyben sem jogerős.

Fotó: police.hu

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !