Rablás miatt keresi a rendőrség a 16 éves Ballai Bencét

Érden a Béke térhez kértek hangoskodó, kiabáló fiatalok miatt rendőrt 2021. december 20-án késő este. A járőr láttán két fiatalember szaporázni kezdte lépteit, miközben a rádióforgalmazásban egy megvert férfi miatt indultak egyenruhások egy közeli gyorsétteremhez. A menekülni próbáló két fiatalt elfogták, egyikük nadrágzsebéből egy mobiltelefon és egy pénztárca kandikált ki. A brifkóban lévő iratoknak, bankkártyáknak köze nem volt a nadrágzseb tulajdonosához, annál inkább a nem messze megvert - és mint kiderült - kirabolt áldozathoz. A láthatóan ittas fiatalt bilincselve elfogták, a társaságában lévő barátját elszámoltatták, kiderült, nem vett részt az erőszakos támadásban - közölte a Pest Megyei Rendőrkapitányság.

A 18. életévét nyáron betöltött, állandó lakóhellyel nem rendelkező, sokszor az utcán éjszakázó, alkalmi munkákból élő fiatalember beismerte a rablást: alkalmi ismerősével nekiestek a férfinak, akivel előtte együtt ittak, megrugdosták, letépték a táskáját, kiürítették zsebeit, majd sorsára hagyva elmenekültek. Megnevezte csellengő társát is, akivel a támadás után elváltak útjaik. A 16 éves Ballai Bencéről kiderült, korábban megszökött egy hajósi gyermekotthonból, állandó tartózkodási helye nincs, elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A 18 éves fiatalember ellen - őrizetbe vétele mellett - rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást az Érd Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, egyben kezdeményezték letartóztatását.

Aki a képen látható Ballai Bence jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1-236-2863 telefonszámon, vagy tegyen bejelentést a 112 segélyhívón.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !