Fotó: Street Kitchen |
A húsgombócokhoz
- 100 g rizs
- 500 g darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 1 tk pirospaprika
- só, bors
- 1 mk őrölt kömény
A paradicsommártáshoz
- 1 db zellergumó (kis)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- só,bors
- 1 l passata (passzírozott paradicsom)
- 1 ek liszt
- cukor
Elkészítés
A rizst kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük, majd kihűtjük. A vöröshagymát és a fokhagymát nagyon finomra vágjuk, és alaposan összekeverjük a darált hússal, a tojással, fűszerekkel, és a rizzsel. Golflabda nagyságú golyókat formázunk a masszából.
Kb. 1,5 liter forrásban lévő vízbe beledobjuk a zellergumót, hagymát, fokhagymát és sózzuk, borsozzuk. 30-40 percig lassú tűzön főzzük benne a gombócokat, majd kihalásszuk őket. Kb. 100 ml vizet csomómentesre keverünk a liszttel, és hozzáadjuk a passatához. Ízlés szerint cukrozzuk, még 5 percig forraljuk, majd visszatesszük a gombócokat. A megmaradt zelleres vízben főtt krumplival, vagy friss kenyérrel tálaljuk.
(Via Street Kitchen)